Netanyahu'dan  Filistinlilere  İdam Cezası İsteyen  Ben Gvir'e Yeşil Işık

Netanyahu'dan Filistinlilere İdam Cezası İsteyen Ben Gvir'e Yeşil Işık

Netanyahu, Ben Gvir'e ölüm cezası yasasını teşvik etmesi için yeşil ışık yaktı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail'in başbakanı Benjamin Netanyahu Perşembe akşamı "Ötzma Yehudit" partisi genel başkanı Itamar Ben Gvir'e ölüm cezası yasasına yeşil ışık yaktı.

İsrail Kanal 13 şunları söyledi: Başbakan adayı Netanyahu, Ben Gvir'in, güvenlik sisteminin muhalefetine rağmen operasyon gerçekleştirenler için ölüm cezası yasasının onaylanmasını teşvik edeceğini kabul etti.

İsrail Yayın Kurumu Makan bu sabah yaptığı açıklamada, "İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yeni hükümeti kurmadaki başarısını açıklamasının ertesi günü, Likud ve Otzma Yehudit partilerinin koalisyon anlaşması imzaladıkları öğrenildi."

Yetkili, "Bu anlaşmaya göre, Temsilci Itmara Ben Gvir, Ulusal Güvenlik Bakanı olarak atanmasına ek olarak, Yasama İşlerinden Sorumlu Bakanlar Komitesi Başkan Vekili görevini de üstlenecek" dedi.

Ayrıca, askerlere ve polislere tam destek sağlayan, yönetimi geri getiren, Negev ve Celile'yi geliştiren, İsrail'de Yahudi kimliğini ilerleten ve yargı sisteminde reformlar getiren bir dizi ilke ve yasa üzerinde anlaşmaya varıldı.