Netanyahu:    Yeni Yerleşim Yerleri İnşa Edeceğiz

Netanyahu: Yeni Yerleşim Yerleri İnşa Edeceğiz

Netanyahu hükümeti kurma başarısının ardından Batı Şeria'da yerleşim birimleri inşa etmeye devam etmeye karar verdi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Perşembe günü, İsrail Başbakanı adayı "Benjamin Netanyahu"nun hükümeti kurmadaki başarısını açıkladıktan birkaç saat sonra çeşitli Batı Şeria'da yerleşim inşaatlarına devam etme konusunda anlaştığını bildirdi.

"Jerusalem Post" gazetesi, "Netanyahu"nun önümüzdeki 60 gün boyunca Batı Şeria'da yerleşim karakollarının kurulmasına izin vermeyi kabul ettiğini belirterek, bunun "dini Siyonizm" partisinin lideriyle varılan mutabakatın bir parçası olduğuna dikkat çekti.

, "Netanyahu ile Smotrich arasındaki anlaşmaya göre, hükümetin yemin etmesinden itibaren 60 gün içinde, İsrail sağının genç yerleşim yerleri olarak adlandırdığı ileri karakolları onaylayacak bir kabine kararı çıkacak" dedi.

Gazete, "Yeni kabine kararının Batı Şeria'da yerleşim inşaatına başlanması için nihai onayın alınması için son adım olmadığını ancak bürokratik sürecin başlamasına olanak sağladığı gibi yerleşim bloklarının yıkılmasını da engellediğini" bildirdi.

Bu adım, Netanyahu ile İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşimleri genişletme politikasını reddeden ABD Başkanı Joe Biden arasında bir çatışmaya yol açabilir

İsrail yasalarına göre yeni hükümetin kurulduğunu açıkladıktan bir hafta sonra Parlamento'ya sunulması öngörülüyor.