Netanyahu Yargı Reformu Konusunda  Geri Adım Attı

Netanyahu Yargı Reformu Konusunda Geri Adım Attı

Netanyahu, "yargı reformu" planını askıya aldığını duyurdu

Tel Aviv - birlikte - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazartesi akşamı, bunun nedenini "ulusun bölünmesini önleme" arzusuna atıfta bulunarak, "Yargı Reformu" planına ilişkin yasa tasarısının oylanmasının askıya alındığını duyurdu.


Bu, Netanyahu'nun "yargı reformu" planını onaylamaktan geri çekilmesinin nedenleri hakkında konuşmak için İbrani medyası tarafından yayınlanan bir televizyon konuşmasında geldi.


Netanyahu, "Ulusal sorumluluk ve ulusun bölünmesini önleme arzusu dışında geniş bir anlaşmaya varmak için Knesset'in yargı reformu yasasına ilişkin oylamasını askıya almaya karar verdim" dedi.


Netanyahu, muhalefet protestoları ve orduda askerliği reddedenlerin sayısındaki artışla ilgili olarak "aşırılık yanlısı bir azınlığın ülkeyi parçalamaya hazır olduğunu" belirterek, "askerliği reddetmenin İsrail'in sonu olduğunu" vurguladı.


Geçtiğimiz haftalarda yüzlerce subay ve yedek asker, "yargı reformu" planını protesto etmek için askerlik hizmetlerinin askıya alındığını duyurdu.


Netanyahu, "güvenlik teşkilatlarının başkanlarını ve ordu komutanlarını askerlik hizmetini reddetme olgusuna kararlı bir şekilde direnmeye" çağırarak, "halkın seçme özgürlüğünden mahrum bırakılmayacağını ve çıktığımız yolu terk etmiyrceğiz dedi..

Pazartesi günü erken saatlerde, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir liderliğindeki "Yahudi Gücü" partisi, "Yargı reformu planına ilişkin yasanın geçirilmesini Knesset'in bir sonraki parlamento oturumuna kadar erteleme konusunda Netanyahu ile anlaştıklarını" söyledi.

Yediot Ahronot'a göre, eski savunma bakanı ve "resmi kamp" koalisyonunun (muhalefet) başkanı Benny Gantz, Netanyahu'nun yasama konusundaki oylamayı askıya alma kararını memnuniyetle karşıladı.

Son 12 haftadır onbinlerce siyonist , Netanyahu hükümetinin desteklediği, Yargıtay'ın (en yüksek yargı mercii) yetkilerini sınırlayan ve hükümete yetki veren değişiklikleri içeren "yargı reformu" planına karşı gösteri yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı