Netanyahu:   Suud İle Barışma Amacınız  Hayfa Limanını Arap Yarım Adasına Bağlamak

Netanyahu: Suud İle Barışma Amacınız Hayfa Limanını Arap Yarım Adasına Bağlamak

.. Netanyahu: Suudi Arabistan ile barış İran'ı hedef alıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Suudi Arabistan ile barış, İran saldırganlığını durdurmayı amaçlıyor ve Yahudi devleti ve bir bütün olarak bölge için ekonomik kapasiteleri açacak." dedi.

Kudüs'te Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Arap dünyası, İsrail ile yakınlaşmaya yardımcı olan İran tehdidini durdurmanın önceliğini kabul ediyor." dedi

Netanyahu, İsrail'in Suudi Arabistan'la ilişkileri normalleştirme çabasında olduğuna işaret ederek, böyle bir adımın "İsrail'in Ortadoğu'daki konumunda tarihi bir değişikliğe yol açtığını" belirterek, "Bu hedef üzerinde, Suriye'deki çatışmaları durdurma hedefiyle paralel çalışıyoruz. dedi.

Netanyahu, beklenen "İsrail-Suudi barışı"nın ardından ekonomik işbirliği ufkuna ilişkin olarak, "Ekonomik olasılıklardan biri, Ürdün'den geçen bir demiryolu ile Arap Yarımadası'nı Hayfa limanına bağlamaktır." dedi.

İsrail başbakanı, planın "bir kısmı Hayfa ile Beyt Şenon arasında inşa edilen eski Osmanlı demiryollarına" dayanacağını belirtti.

Benzer şekilde, Arap Yarımadası'ndan Akdeniz'deki limanlarımıza uzanan bir petrol boru hattı olabilir ve yedi günlük deniz yolculuğunu kurtarabilir” dedi.

Cumartesi günü, ABD "Bloomberg" ajansı, "Netanyahu" liderliğindeki İsrail hükümetinin, İran'la ilgili artan endişeler ışığında daha yakın askeri ve istihbarat ilişkileri geliştirmek amacıyla Suudi Arabistan ile görüşmelerini yoğunlaştırdığını bildirdi.

Ajans, görüşmelere aşina olan ve görüşmeler özel olduğu için kimliğinin açıklanmasını istemeyen 6 kişinin, iki ülkeden yetkililerin Riyad'da gerçekleşen son ABD-Körfez İşbirliği Konseyi toplantısı öncesinde istikşafi toplantılar düzenlediğini aktardı. .

Kaynak: TEVHİDHABER