Netanyahu: Lapid Hizbullah'a Teslim Oldu

Netanyahu: Lapid Hizbullah'a Teslim Oldu

Eski başbakan Netanyahu Lübnan ile Yapılan Anlaşmadan Memnun Değil

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Eski İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu bugün, Salı günü, selefi Yair Lapid'i Lübnan "Hizbullahı" Genel Sekreteri Hassan Nasrallah'a teslim olmakla suçladı.

Netanyahu, bu akşam Salı günü resmi hesabında kendisine yeni bir tweet yayınladı ve ülkesi ile Lübnan arasında aralarındaki deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşma hakkında yorumda bulundu ve Lapid'in Hassan Nasrallah tarafından tehditlere maruz kaldığını belirtti.

Mevcut İsrail muhalefet lideri bununla yetinmedi, ancak Yair Lapid'in ülkesinde başbakan olamayacağını da açıkça belirtti dedi

Yair Lapid, Salı günü erken saatlerde Lübnan ile "tarihi bir anlaşmaya" varıldığını açıklamış ve bunun İsrail'i güçlendireceğini ve ekonomisine milyarlarca dolar enjekte edeceğini söylemişti.

Lapid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Lübnan ile deniz (sınır) hattında tarihi bir anlaşmaya vardık" dedi ve ekledi: Yarın siyasi-güvenlik bakanları konseyinin (kabine) bir toplantısını yapacağım, ardından kabine toplantısı ile duyuracak

Lapid, "taslak anlaşmanın İsrail'in güvenlik ve ekonomik alanlarda sunduğu ilkelerle tamamen tutarlı olduğunu" değerlendirdi.

Lübnan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab, sınır belirleme anlaşmasının son halini Cumhurbaşkanı Michel Aoun'a devrettiğini ve anlaşmanın "adil" olduğunu ve her iki tarafı da memnun ettiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı