Netanyahu  İran'ı Putin'e Şikayet Etti

Netanyahu İran'ı Putin'e Şikayet Etti

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, bugün yapacakları görüşmede Rus lider Putin'e, Suriye'deki İran varlığının artmasından duyduğu rahatsızlığı ileteceği söyleniyor.

İsrail'in, ABD ile Rusya'nın Suriye'de vardığı "çatışmasızlık" anlaşmasından duyduğu rahatsızlık sürüyor.Reuters'in haberine göre,

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün yapacağı görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Suriye'deki İran varlığının genişlemesinden duyduğu rahatsızlığı iletecek.

İsrail'in, Suriye'deki çatışmasızlık bölgeleri anlaşmasının İran ve Hizbullah'ın kuzey sınırındaki gücünü artırmasından endişe ettiği biliniyor.

Soçi'de Putin'le bir araya gelecek olan Netanyahu, İran'ın yalnızca İsrail için değil, tüm Ortadoğu'daki ve dünyadaki ülkeler için sorun teşkil ettiğini ileri sürdü.

Salı günü Channel One televizyonuna konuşan Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Alexander Petrovich Shein, Suriye'de İsrail'in çıkarlarını dikkate aldıklarını söyledi.

Shein, "İş Rusya'ya bırakılsaydı, yabancı güçler [Suriye'de] kalmazdı" dedi.

Kremlin'den yapılan açıklamada da, Putin ile Netanyahu'nun ikili ilişkiler ve başta Suriye olmak üzere Ortadoğu meseleleri üzerine görüş alış verişinde bulunacakları belirtildi.