Netanyahu Hükümetine karşı Gösteriler Yeniden Başladı

Netanyahu Hükümetine karşı Gösteriler Yeniden Başladı

Netanyahu hükümetine karşı gösteriler art arda yedinci haftasında yeniden başladı.

İsrail'in çeşitli bölgelerinde on binlerce kişi üst üste yedinci hafta Netanyahu hükümetine karşı gösteri yaptı.

Tel Aviv'in merkezindeki "Kaplan" Caddesi'ndeki merkezi gösteriye on binlerce kişi katıldı.Kudüs'ün Hayfa kentinde, Netanyahu'nun Caesarea'daki evinin önünde, Hadera, Ra'anana, Kfar Saba ve diğerlerinde de gösteriler düzenlendi.

Netanyahu hükümeti, yargıda ve azınlıklara karşı radikal değişiklikler yapmaya ve İsraillilerin geniş bir kesiminin "demokrasiyi hedef almak ve yargı sistemini baltalamak" olarak gördüğü "ırkçılık ve ayrımcılığı" meşrulaştırmaya çalışıyor.

İsrail polisi, protesto gösterileriyle bağlantılı olarak birçok sokağı kapatırken, Netanyahu'nun istifasını talep eden göstericiler, İbranice, İngilizce ve Arapça "Filistin'in hayatı önemlidir", "Başka bir halkı işgal eden halk özgür olamaz" yazılı pankartlar açtı. , "Netanyahu, Smotrich" Ben Gvir, Dünya Barışına Tehdit," "Yariv Levin Demokrasi Düşmanıdır", "Diktatörü Devirme Zamanı Geldi", "Utanç Hükümeti", "Bibi (Netanyahu) ) Diskalifiye” ve “Apartheid Yeşil Hat'ta Durmaz.” , “Kimse Hukukun Üstünde Değildir” ve “Levin'in Yargı Reformları Demokrasiyi Bitirir”. yazılı pankartlar taşıdıı

Önerilen reform, hukuk ve yargı sistemlerinde kapsamlı değişiklikleri zorunlu kılacak, Yüksek Mahkeme'nin yargı denetimini neredeyse tamamen ortadan kaldıracak ve hükümete yargıçların seçim komitesinde otomatik çoğunluk sağlayacak.