Netanyahu Hukuk Dersi Vermeye Kalktı!

Netanyahu Hukuk Dersi Vermeye Kalktı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail'i Lahey'e taşımak, hukukun alaya alınmasından başka bir şey değildir ve sırf bu yüzden bütün uluslararası hukuk meşru zeminini yitirebilir" dedi.

Netanyahu, Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ile yaptığı görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Gerçeğin, doğruluğun ve barışın büyük savunucusu olan sizi Kudüs'te yeniden görmekten son derece memnunum. Bu tavrınız İsrail halkı tarafından takdirle karşılanmıştır" ifadesini kullandı.

Netanyahu şunları söyledi:

"Yakın zamanda Kanada'nın başına geldiği gibi İsrail de mütemadiyen militan İslamcıların saldırısına uğramaktadır. Saldırganın kim olduğunu biliyorsunuz ve savunan tarafı da. Bildiğiniz üzere İsrail, kendini Hamas ve diğer terör örgütlerinin savaş suçlarından yasal olarak korumaya çalışmaktadır. İsrail'i Lahey'e taşımak, hukukun alaya alınmasından başka bir şey değildir ve sırf bu yüzden bütün uluslararası hukuk meşru zeminini yitirebilir."

Kanada Dışişleri Bakanı Baird ise "Bizim jenerasyonun en büyük sorunu terörizmdir. İsrail devleti ve dünyanın dört bir yanındaki Yahudi halkı bu soruna karşı mücadelede en ön safta yer almaktadır. Daha önce de söylediğim gibi Kanada, İsrail'in arkasında değil, onunla omuz omza durmaktadır" diye konuştu.

YENİ ŞAFAK