Nasrallah: Ya Geri Çekilecek Ya da Öleceksiniz

Nasrallah: Ya Geri Çekilecek Ya da Öleceksiniz

Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah'ın Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'dan açıklama...

1 hafta içerisinde 2. kez Bekaa Vadisi'ni ziyaret eden Hasan Nasrallah, bölgede konuşlanan IŞİD ve Nusra örgütüne "ya bölgeden çeklin ya da soğuktan öleceksiniz" tehdidinde bulundu.

Bir grup ile bir araya gelen Hasan Nasrallah Bölgedeki militanların herhangi bir yeri işgal edemeyeceğini etraflarının tamamen kuşatıldığını açıkladı.

Nasrallah bu örgütlerin iki seçeneğinin olduğunu vurgulayarak, "Ya Suriye ve Lübnan'ı derhal terk edecekler ya da soğuktan ölecekler" ifadelerini kullandı.

Al Manar Tv'de bir kısmı yayınlanan açıklamalarda Nasrallah Hizbullah savaşçılarına da uyarılarda bulunarak, "Bu bölgeden bir karış toprak verilmeyecek, kimsenin bizi yenebilmesine izin verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Nasrallah güvence vererek durumun kontrol altında olduğunu sözlerine ekleyerek, "dünyanın hiçbir ülkesi güvenlik için yüzde yüz garanti veremez, herhangi bir güvenlik zaafiyeti de başarısızlık anlamına gelmez" dedi.

6 Ekim'de çıkan çatışmalarda 8 Hizbullah savaşçısı hayatını kaybetmişti. Nasrallah Bekaa vadisine yaptığı çıkarmada savaşçılara destek olmak istediğini söyledi.

Hizbullah yaptığı açıklamada 8 savaşçısının şehid olduğunu 20'den fazla savaşçının da yaralandığını duyurmuştu.

Nasrallah'ın ele aldığı güvenlik kusurunun bu olduğu belirtilirken, kara savaşı hakkında da brifing verdiği ifade edildi.

Nasrallah, bölgede konumlar arasında bir kaç km yürüdüğünü belirterek kara savaşında çok güçlü olduğumuzu size temin eder, hazırlıkların çok gelişmiş olduğunu size söylebilirim dedi.

Nasrallah son olarak "Her geçen gün bizim Suriye'de ki mücadelemizin Lübnan'ı korumak ve direniş ekseni uğruna olduğu netleşiyor ve bugün direnişin ayakta durduğu gözüküyor" ifadelerini kullanarak düşmanların komplolarının başarısızlığı açıkça gözüktü ve tekfircilere karşı altın bir fırsatın önlerinde durduğunu aktardı.

Tevhidhaber.com