Nasrallah : Savaşa Hazırlanmalıyız

Nasrallah : Savaşa Hazırlanmalıyız

Siyonist Rejim: Nasrallah Tehdit Ediyor, Savaşa Hazırlanmalıyız

Son günlerde Seyyid Hasan Nasrallah'ın peş peşe yaptığı konuşmalar ve Siyonist rejimin Lübnan'ın Akdeniz'deki enerji kaynaklarına yönelmesi durumunda Hizbullah'ın askeri müdahale tehdidi İsrail medyasında manşet oldu.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın tutumlarının herhangi bir yumuşama ve uzlaşma belirtisi göstermeden sert tonu ve sürekli tekrarı, Siyonist rejimdeki birçok analistin Hizbullah'ın İsrail ile askeri bir çatışma senaryosuna karşı hazır olduğundan bahsetmesine neden oldu.

Siyonist İsrail'de yapılacak parlamento seçimleri arifesinde, Siyonist rejimin geçici hükümetiyle uyumlu medya, Netanyahu'ya yakın sağcı akımların ve bu fraksiyonun medya kollarının susuzluğunu gidermek için Lübnan'la uzlaşmayı ve savaşa girmemeyi büyük bir zafer olarak sunmaya çalışıyor.

İktidardaki hizip ve onun geçici başbakanı Yair Lapid açısından, İsrail için gerçek zafer, her iki tarafın da savaş ve yıkım olmadan Akdeniz kıyısındaki enerji kaynaklarından yararlanabilmesidir.

Bu gerçek, özellikle Siyonist rejimin Savaş Bakanı Benny Gantz'ın son dönemdeki tutumlarının yeniden okunmasıyla anlaşılabilir. 2000 yılında işgalci güçlerin Güney Lübnan'dan geri çekilmesi sırasında Lübnan'ın İslami direnişi tarafından bir kez daha küçük düşürülen Gantz, İsrail ordusunun Lübnan'a karşı askeri hazırlığının yanı sıra Hizbullah'la yeni bir askeri çatışmadan da korkuyor ve şöyle diyor: "Lübnan ile savaşsız bir anlaşmaya varmamız bizim için daha iyi."

Siyonist rejimin üst düzey yetkililerinin bu geri çekilmesi, Siyonist rejimin Yediot Aharonot yayınının analistlerinden Yosi Yehoşua'nın yazısına da yansıdı. Yazar son yazısında Hizbullah Genel Sekreteri'nin sık sık yaptığı konuşmalardan İsrail'deki herkesi endişelendiren bir şey olarak bahsediyor. İsrail ile Hizbullah arasında bir askeri çatışma olasılığı ve bu rejimin savaşın kapsamını ve sınırlarını belirleyemediği konusunda bir uyarı ile yazısını şöyle sürdürüyor: "Bir çatışma durumunda İsrail ordusunun temel kaygısı, çatışmanın alevlerinin nasıl kontrol altına alınacağıdır. Savaşın ateşi bir olay tarafından tutuşturulsa bile, bu olay muhtemelen hızla birkaç günlük bir savaşa ve sonunda topyekün bir savaşa yol açabilir."

Yosi Yehoşua, Siyonist rejimin güvenlik çevrelerinde yapılan toplantılara atıfta bulunarak, mevcut durumda İsrail güvenlik sisteminin önündeki en büyük zorluğun Hizbullah ile gerginliğin nasıl ve ne zaman durdurulacağı olduğunu itiraf ediyor.

Siyonist yazar, gelecekteki olası bir çatışmayı Gazze'deki direnişle karşılaştırmaya çalışanları uyarmaya devam ediyor ve ekliyor: "Hizbullah hiçbir şekilde İslami Cihat Hareketi ile karşılaştırılamaz. Bu grup, 2006 yazı savaşı öncesi ve sonrasında en az 20 yıldır kendisini güçlü ve etkili silahlarla donatıyor ve İsrail karşısında bir tür tehdit dengesi kurabiliyor."

Kaynak:Haber Kaynağı