Nasrallah: Filistin Davası  Politik Çıkarlardan Üstündür

Nasrallah: Filistin Davası Politik Çıkarlardan Üstündür

Beyrut’ta Uluslararası Direniş Alimleri Birliği tarafından düzenlenen “İsrail Yok Olana Dek” Başlıklı Sempozyumda Konuştu

Beyrut’ta Uluslararası Direniş Alimleri Birliği tarafından düzenlenen “İsrail Yok Olana Dek” başlıklı sempozyuma tele-konferans yoluyla katılan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Filistin davasının tüm politikaların ve siyasi çıkarların üstünde bir konu olduğunu söyledi.
 Filistin’in Filistin halkının sorumluluğunda olduğunu belirten Nasrallah, “Bizim sorumluluğumuz da Filistin halkını desteklemektir” dedi.
 Dünyanın ilgisinin başka taraf çekilmesi suretiyle Filistin davasının gözden düşürülmeye çalışıldığına vurgu yapan Nasrallah, “Bu durum direniş ekseninin zayıfladığı anlamına gelmiyor. Ancak kimin hala bizimle olduğuna ve kimin bizi ‘sattığına’ iyi bakmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 Arap ve İslam ülkelerinin İsrail’le normalleşme süreçlerine girmesine kesinlikle karşı çıkılması gerektiğini zikreden Nasrallah, İsrail’in, yaptıklarını meşrulaştırmak ve normalleştirmek için bölgedeki istikrarsızlıktan faydalandığını dile getirdi.