Musul'u IŞİD’denKurtarma Operasyonu

Musul'u IŞİD’denKurtarma Operasyonu

IKBY Başkanı Barzani, ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi McGurk ile Musul'u kurtarma operasyonunu görüştü.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk ve  beraberindeki askeri komutanları kabul etti.  IKBY Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Barzani ile McGurk, görüşmede Musul'u kurtarma operasyonu, Suriye ve Irak'taki son gelişmelerle IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleyi ele aldı.
Açıklamada konuşmasına yer verilen McGurk, Kerkük'ün Havice ilçesindeki rehine kurtarma operasyonuna değinerek, "Operasyon başarılı geçmiş ve çok sayıda insan kurtarılmıştır. Buradaki en önemli pay Başkan Barzani'nin üstün komutası ve doğru planıdır.  ABD askerleri ile Peşmerge güçleri arasındaki uyumlu çalışma da takdire şayandır. Bu başarılı işbirliğini tüm dünyaya kanıtladık" ifadelerini kullandı.
ABD'nin IKBY'ye yönelik yardımlarına devam edeceğini bildiren McGurk, terör örgütü IŞİD'in yenilgiye uğratılması için ellerinden gelen her türlü çabayı ortaya koyacaklarını söyledi.
Barzani de IŞİD'in kendini yenilmez gibi gösterdiğini ancak Havice'deki operasyonla bunun böyle olmadığının bir kere daha ispatlandığını dile getirerek, "Her zaman ve zeminde IŞİD'e öldürücü darbeler indirebileceğimizi gösterdik. ABD ile Peşmerge güçleri arasındaki işbirliği ve uyumlu çalışma zaferin kaynağıdır" dedi.
ABD Başkanı ve halkına ölen asker nedeniyle taziyelerini ileten Barzani, "ABD askeri, insanlığın ortak değerleri ve özgürlüğü için şehit oldu. İnsanların yaşamını kurtarmak ve özgürleştirmek, kutlu ve büyük bir meseledir" diye konuştu.
Görüşmede ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani ve Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin de hazır bulundu.