Mustafa Kamalak'tan Suriye Çıkışı : O Zaman Bizi Hain İlan Edenler Utanır mı ?

Mustafa Kamalak'tan Suriye Çıkışı : O Zaman Bizi Hain İlan Edenler Utanır mı ?

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, AKP iktidarının Suriye politikasıyla ilgili çarpıcı bir paylaşım yaptı.

Kamalak, AKP’li Ömer Çelik'in "Suriye ile liderler görüşmesi aşamasına yakınız" açıklamasını ele aldı.

Sorunlar kapsamında Türkiye-Suriye ilişkilerinin ilerletilmesi için bir yol haritası hazırlanmasını kararlaştırılması kapsamında Rusya'da yapılan görüşmeyi gündemine alan Kamalak, sosyal medya hesabından Suriye politikasında gelinen son nokta için AKP hükümetine, "O zaman bizi hain ilan edenler zerre utanır mı, sanmam" diye tepki gösterdi.

İşte Kamalak'ın Suriye' politikası kapsamındaki tepki paylaşımı şu şekilde:

"Benim yıllar önce söylediğim noktaya, onlarca şehidimiz ve binlerce sığınmacıdan sonra Ak Parti ancak bugün geldi. 'Suriye'ye 7 dakikada girerseniz ama 7 yılda çıkamazsınız, Esad'la görüşmeden sorunu çözemezsiniz.' demiştim. O zaman bizi hain ilan edenler zerre utanır mı, sanmam."

Öte yandan Saadet Partisi başlangıçtan itibaren AKP'nin Suriye politikasına karşı çıkmıştı. Suriye iç savaşı çıkartıldığında atılan adımlara karşı gelen Saadet Partisi, iktidar kanadı ve medyası tarafından 'Esadcı'lıkla suçlanmıştı. Gelinen nokta ise Suriye'de batağa gömülmüş ve bölgesel politikaları sebebiyle de hezimete uğramış bir iktidar portesi ortada duruyor.(Ajanslar)