Murat Kekilli: 'Yıkılsın İsrail' Şarkısı Benim İçin Bir Nişandır

Murat Kekilli: 'Yıkılsın İsrail' Şarkısı Benim İçin Bir Nişandır

Sanatçı Murat Kekilli İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulme sessiz kalmayarak, "Yıkılsın İsrail" adında bir esere imza attı

İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulme sessiz kalmayarak, "Yıkılsın İsrail" adında bir esere imza attı. Kekilli şarkıyı neden ve hangi duygularla yaptığını ise Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye anlattı.

"KEŞKE BÖYLE BİR ŞARKIYA GEREK KALMASAYDI"

Murat Kekilli Dünya var olduğundan yana iyilerle kötülerin savaşı bitmiyor. Zulüm bitmiyor. Karşı koyanlarda bitmiyor. Her Ramazan ayında oraya girip, yakıp kül ediyordu orayı. Her şeyden önce ben bir insanım. Sanattan öncede bir insandım ben. İnsani önceliklerimizin önüne hiçbir şeyi koymamamız gerektiğine inanan bir insanım ben. Bu da beni sorumlu ve duyarlı hale getiriyor. Tolstoy'un çok güzel bir sözü var. "Eğer canınız yandığında hissediyorsanız, canlısınız. Başkalarının acısını hissediyorsanız, insanız" der. Parçayı yapmamın nedenlerinden biri de buydu. Bu duyarlılığı göstermemiz gerekiyor. Biz aşkımızı isyanımızı bu şekilde dile getiririz. Müzisyenin asıl amaçlarından biri de budur zaten. İnsanların gücünün yetmediği yerde devreye girmesidir." dedi.

"ÇOK YOĞUN BASKILARA MARUZ KALDIM"

Kekilli İsrail'in Filistinlilere zulmüne sessiz kalanlara ise, "Şöhretini kendi kazananlar, başka bir makama minnet borcu olmayanlar zaten sessiz kalamaz. Sessiz kalmamalı. İnsani önceliği varsa eğer sessiz kalmaması gerektiğini bilir. Sorunun devamı artık onların muhatap olabileceği bir şey. Baskıya maruz kalmazsan şaşırırdım. Kalmam gerekiyordu. Çok yoğun baskılara maruz kaldım. Ama önemli değil, bu benim için bir nişandır. " diyerek seslendi.

HABER7