Mukteda El Sadr  :Maliki'den  Daha Uygun Bir Aday Gösterilmesi Gerek

Mukteda El Sadr :Maliki'den Daha Uygun Bir Aday Gösterilmesi Gerek

Irak'ta Şii Lider Mukteda Sadr, Başbakan Nuri el-Maliki'nin yönetimindeki "Kanun Devleti Koalisyonu'na" başbakanlık için "uygun bir aday" gösterme çağrısında bulundu.

Irak'ta Şii Lider Mukteda Sadr, Başbakan Nuri el-Maliki'nin yönetimindeki "Kanun Devleti Koalisyonu'na" başbakanlık için "uygun bir aday" gösterme çağrısında bulundu.

Sadr tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Maliki her ne kadar kendisini ve bizi uzun güvenlik sorunları ve büyük siyasi krizlere sürüklediyse de ben Kanun Devleti Koalisyonu'ndan başbakan adayının çıkması gerektiğine inanıyorum" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Özellikle Meclis Başkanı Usame en-Nuceyfi'nin yaşanan sıkıntıları sonlandırmaya amacıyla adaylıktan çekilmesinin ardından Kanun Devleti Koalisyonu içerisinden de başbakanlığa uygun bir kişinin aday gösterilmesi gerekiyor" denildi.

Irak Meclis Başkanı Usame en-Nuceyfi, geçen hafta göreve yeniden aday olmayacağını açıklamış, Başbakan Nuri el-Maliki ise kurulacak yeni hükümette başbakanlık adaylığından asla çekilmeyeceğini söylemişti.