Muhalefet “milletin sesi”ni iyi tahlil etmelidir


 
Ağustos ayı başlarından, önceki gün saat 18.00"e kadar, hemen herkes konuştu... En başta "siyasiler" konuştu, "işadamları" konuştu, "STK"lar" konuştu, "sanatçılar" konuştu, "yargı temsilcileri" konuştu... "Evet"çiler konuştu, "Hayır"cılar konuştu, "Boykot"çular konuştu... Hasılı kelâm; bilen de konuştu, bilmeyen de konuştu... Ama "dün sabah"tan "akşam"a kadar, "millet" konuştu... Çünkü dün, "söz sırası" milletteydi... Dün, "söz" de milletteydi, "mühür" de milletteydi... Millet, bastı mührünü ve "tercih"ini ortaya koydu... Sonuç, milletimiz ve memleketimiz için "hayırlı" olsun... Umuyoruz ki; dün sandıklar kapandıktan sonra açıklanan "gayriresmî sonuç"lar; Türkiye"nin ekonomik olarak daha da sıçramasına", insan hakları yönünden daha da özgürleşmesine vesile olacaktır... Sonuçlar; "üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün egemen olacağı" bir dönemin başlamasına da vesile olacaktır... Umuyor ve bekliyoruz ki; alınan sonuç; "askerî vesayet" kadar "yargı vesayeti"nin de kırılmasına zemin hazırlayacaktır.
BDP... BOYKOT YETMEDİ, SABOTAJ!
¥ Dün, beklendiği gibi; özellikle "BDP"nin güçlü olduğu" yerlerde "boykot" uygulandı ve "seçmen"leri "tehdit" eden BDP"liler, "Kürt vatandaş"ların oy kullanmasını engellediler... Ancak, bazı köy, ilçe ve illerde "boykot delindi" ve vatandaş, bütün "tehdit"lere rağmen oyunu kullandı... Oy kullanılan sandıklardan "yüksek oranda evet çıkması" da onu gösterdi ki; BDP"lilerin korkusu buydu...
BDP, "Kürt vatandaş"ların "Evet" diyeceğini bildiği içindir ki, "boykot" uygulamış, "baskı ve tehdit" uygulayarak halkın iradesine "ipotek" koymuştur!..
Eğer "boykot" uygulanmasaydı, Güneydoğu"dan "yüzde 89-90 evet" çıkması işten bile değildi...
¥ BDP, dün şunu da ortaya koymuştur: "Boykot yetmez, sabote de edelim!"
Nitekim, oy kullanılan binalara "molotofkokteyli" atmaları, oy kullanmaya gelen vatandaşları "birer birer fişlemeleri", BDP"nin ne kadar "demokrat bir parti" olduğunu, ne kadar "barış" istediğini gözler önüne sermiştir!.. "Fişlemeci BDP"lilerden 138"inin gözaltına alınması" da bunun kanıtıdır!..
¥ BDP"liler eğer "boykot" uygulamasa, "tehdit" ve "sabotaj"lara başvurmasa, sonuç "büyük oranda evet" çıkacaktı ki, dün, bu "tescil" edilmiştir. Meselâ, Tunceli"de, "Alevi" ve "Kürt" vatandaşlar oylarını özgürce kullanmışlar ve "hayli yüksek oranda Hayır" demişlerdir... Ancak, aynı "Kürt vatandaş"lar, meselâ Diyarbakır"da "baskı" altına alınmış, "ölümle tehdit" edilmiş, sandığa gidememiştir...
"Kürt vatandaşlar"; eğer, Tunceli"de olduğu gibi, Diyarbakır"da da özgürce oy kullanabilseydi sonuç "Büyük oranda Evet" çıkacaktı...
MHP HEZİMETE UĞRAMIŞTIR!
¥ Seçimlerin bir ilginç sonucu da şu oldu: "MHP, bu referandumun mağlubudur!"
Çünkü MHP, bir anlamda "kale"si olan bütün illerde çökmüştür!.. Biraz Adana"da varlık göstermiş, ancak daha önce "belediye başkanlığı kazandığı" illerde bile hüsrana uğramıştır...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü oylamada "oy kullanmayı bile beceremeyen", dolayısıyla bırakın liderliğini, "seçmenliği bile dandik" çıkan Kemal Kılıçdaroğlu"nun kuyruğuna takılmanın faturasını ağır ödemiştir... Devlet Bahçeli, hakaret ettiği "Eski Ülkücüler"in uyarılarını dikkate alsaydı, böyle bir "hezimet" yaşamazdı... Devlet Bahçeli, dün asıl tokadı "12 Eylül"de işkence gören eski Ülkücüler"den yemiştir ki, artık MHP"de "Genel Başkanlık" tartışmasının başlaması kaçınılmazdır!..
ANKET ŞİRKETLERİ DE ÇUVALLADI!
Şu yazıyı kaleme aldığımız saatte, sonuçlar; "Yüzde 58 Evet, yüzde 42 Hayır" çıkacağını gösteriyordu ki; bu sonuçlar "anket şirketleri"nin de nasıl "manipülasyon" amaçlı olduğunu ortaya çıkarmıştır... Bu referandum sürecinde, "doğruya en yakın" sonucu bilen Tarhan Erdem olmuştur... "Evet ve Hayır"ların başa baş olduğunu" iddia eden Adil Gür ise, tam anlamıyla çuvallamıştır!.. Referandumdan "Hayır" çıkacağını iddia eden Hakan Bayrakçı; hem saçmalamış ve hem de nasıl bir "ideolojik saplantı" içinde olduğunu kanıtlamıştır!..
Tarhan Erdem dışındakiler, o "anket tekerlekleri"ni nereye koyacaklardır acaba?.. Türkiye"de "kağnı dönemi" de bitti ama, tavsiye ederiz kendilerine: Bulsunlar bir kağnı, "anket tekerlekleri"ni ona taksınlar!.. Çünkü, "çağdışı" kalmış o anketler, ancak "kağnılara tekerlek" olur!..
KUMSAL: HAYIR... - KIRSAL: EVET!
¥ Referandum sonuçları, şunu da ortaya koymuştur: PKK"sından KCK"sına, BDP"sinden ÖDP"sine, İP"inden TİP"ine, CHP"sinden MHP"sine, DSP"sinden Cindoruk"un DP"sine ve "yargı"sına varıncaya kadar partiler ve kuruluşlar "Hayır" veya "Boykot cephesi"nde yer almıştır ki; bunların karşısında bir tek AK Parti ile SP ve BBP "Evet" diyordu...
Bu üç partinin çabaları sonucu "yüzde 58 evet" çıkmış, bütün "Hayır"cılar ve "Boykot"çular ise "yüzde 42"de" kalmıştır!..
Demek oluyor ki;
"Yalan"lar, "iftira"lar, "entrika"lar ve "şiddet" çağrıları hiçbir işe yaramamış ve "milletin sağduyusu" yine galip gelmiştir!..
"Türkiye haritası"na bakıldığında; şöyle bir sonuç görülmüştür: Türkiye"nin "kıyı" şeridi, "yalı"ların, "villalı havuzlar"ın ve "lüks daire"lerin bulunduğu, yani "tuzu kuru insanlar"ın oturduğu bölgeler, "Hayır" demişlerdir... Buna karşılık; "dar gelirli ve garibanlar"ın yoğunlukta olduğu bölgelerden "Evet" çıkmıştır!..
Kısaca ifade edecek olursak;
"Kumsal"dan "Hayır" çıkmış,
"Kırsal" kesim ise "Evet" demiştir.
MİLLETİN SESİNE KULAK VERİLMELİ
Şimdilik, sonuçlarla ilgili söyleyeceklerimiz bundan ibaret... İnşallah, ileriki günlerde "daha geniş tahliller" yaparız...
Sonuç itibariyle söylenecek tek söz şudur:
Kim ne kadar "manipülasyon" yaparsa yapsın, "milletin sağduyusu" yine galip gelmiştir.
Biz, "referandum süresince" yürüttüğümüz yayın politikasından son derece memnunuz...
"Milletin gören gözü, işiten kulağı, haykıran sesi" bir gazete olarak, milletimizin tercihini tebrik ediyor, yürekten teşekkür ediyoruz.
Milletimiz, kendine güvenenleri yine yanıltmamıştır...
Selâm, saygı ve gönül dolusu muhabbetlerimizle...

vakit

Bu yazı toplam 1648 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar