Mısır'ı Ekonomik Olarak Batıran Darbeci Sisi'den Komik Açıklama

Mısır'ı Ekonomik Olarak Batıran Darbeci Sisi'den Komik Açıklama

Sisi: Mısır'ın kalkınma projeleri ile ekonomik ve idari reformları uygulamadaki deneyimini Tunus'a aktarmaya hazırız

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Kahire - (dpa) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El-Sisi bugün Salı günü, Mısır'ın kalkınma projeleri ile ekonomik ve idari reformları uygulama konusundaki deneyimini Tunus'a aktarmaya tam olarak hazır olduğunu ifade etti.


Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ahmed Fehmi'ye göre bu, Al-Sisi'nin bugün Tunus Başbakanı Naglaa Boudin ile Dubai'de yaptığı görüşme sırasında geldi.


Sözcü, bugün Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, toplantının "iki kardeş ülke arasındaki yakın ikili ilişkileri çeşitli alanlarda ilerletmenin yollarının gözden geçirilmesine" tanık olduğunu söyledi.
İki taraf, iki ülkeyi birbirine bağlayan bağların derinliğini ve çeşitli alanlarda ortak işbirliğini ilerletme isteğini teyit etti.


İki taraf ayrıca, "önümüzdeki dönemde bu bağlamda iki taraf arasında koordinasyon ve takibin yoğunlaştırılması konusunda mutabakata varıldığı", ortak ilgi alanına giren en belirgin bölgesel meseleler hakkında istişarelerde bulundu.

Mısır Ekonomisi Krizde

Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli, geçtiğimiz mayıs ayında dünyanın yüzyıldan bu yana en kötü ekonomik krizini yaşadığını duyurmuştu. Madbuli açıklamasında küresel ekonomik krizin uzayacağına dair göstergeler olduğunu belirtmişti.