Mısır'dan Gazze  ve Anlaşma Açıklaması

Mısır'dan Gazze ve Anlaşma Açıklaması

Mısır İstihbarat Bakanı: Gazze'de anlaşmaya varmak için gece gündüz çalışıyoruz

İsrail'in "Wallah" web sitesinde Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı başkanı Bakan Abbas Kamel'in "Mısır her zaman Filistinli tutsaklar sorununa bir çözüme ulaşmak için çalışıyor" dediği aktarıldı.

Mısırlı bakanla Glasgow'daki iklim konferansının oturum arsında İsrailli gazetecilerle yaptığı röportajda Kamel, "Gazze'de uzun vadeli bir ateşkes içeren kapsamlı bir anlaşmaya varılması gerektiğini" söyledi ve bu anlaşmanın "insani şartlar içermesi gerektiğini" belirtti.

İnternet sitesine göre Kamel, "Gazze'deki kapsamlı anlaşmanın Fili,stinli mahkumlarve esir Siyonist askerler sorununa bir çözüm içermesi gerektiğini" vurguladı ve Gazze' ile bu soruna bir çözüm içeren bir anlaşmaya varmak için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

Mısır'lı bakan Oron Shaul ve Hadar Goldin'in cesetlerinin iade edileceği ve iki İsrailli, Abraham Mengistu ve Hisham al-Sayed'in serbest bırakılacağı herhangi bir anlaşma, ilk aşamada yaşlıların serbest bırakılmasını içermelidir. Filistinli tutsakların yanı sıra İsrail'deki hapishanelerde tutulan Filistinli kadın ve gençlerin serbest bırakılması. gereklidir dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı