Mısır'da güvenlik güçlerinden operasyon

Mısır'da güvenlik güçlerinden operasyon

Mısır'da, güvenlik güçlerinin ülkenin kuzeydoğusundaki Kuzey Sina ili el-Ariş kentinde düzenlediği operasyonda, silahlı 2 kişi ölü ele geçirildi, 12 kişi gözaltına alındı.

Mısır Ordu Sözcüsü Albay Ahmed Muhammed Ali, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi hesabından yaptığı açıklamada, İkinci Saha Ordusu mensuplarının polisle Ariş'te düzenlediği operasyonda, "tekfirci gruplar" olarak nitelenen 2 kişinin ölü ele geçirildiğini, 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Sözcü Ali, söz konusu 2 kişinin, güvenlik güçlerinin üzerine 2 el bombası atmasının ardından öldürüldüğünü, üzerlerinde birer telsiz ile tabancanın bulunduğunu kaydetti.

Albay Ali, gözaltına alınan 12 şüphelinin üzerlerinde de bir telsiz bulunduğunu belirtirken, terör saldırılarında kullanılan plakasız 2 araç ile 7 motosikletin de ele geçirildiğini de bildirdi.

Son aylarda ordu, polis ve devlet kurumlarının silahlı kişiler tarafından hedef alınması nedeniyle Mısır güvenlik güçleri Sina yarımadasında operasyonlar düzenliyor.