Mısır: Gazze Halkının   Sina'ya Yerleştirmesi Önerisini Reddettik

Mısır: Gazze Halkının Sina'ya Yerleştirmesi Önerisini Reddettik

Üst düzey Mısırlı güvenlik kaynakları, işgalin Gazze Şeridi halkını Sina'ya yerleştirmeye yönelik öneriler sunduğunu, ancak Kahire'nin bunları reddettiğini doğruladı. Öte yandan İsrail, Refah sınır kapısını bombalamakla tehdit etti.

Üst düzey Mısırlı güvenlik kaynakları, İsrail işgal örgütünün, "Gazze Şeridi halkını Sina'ya yerleştirme" önerisini teklif ettiğini doğruladı. Öneri Mısır tarafından reddedildi

Güvenlik kaynakları, Kahire Haber Kanalı'na, bu tekliflerle "Mısır'ın yüzleştiğini ve " söyleyerek, Filistin halkını ile bu önerileri "reddetme" yönünde bir fikir birliğine sahip olduğunu vurguladı.

Öte yandan Mısır tarafındaki Refah Geçişi yönetimi, Filistin tarafındaki geçiş ekiplerine "İsrail'in bombalama tehdidi nedeniyle" burayı derhal boşaltmaları gerektiği konusunda bilgi verdi.

Geçtiğimiz cumartesi günü "El Aksa Tufanı" savaşının başlamasının ardından Mısır, "Filistin şehirlerine yönelik bir dizi saldırının ardından devam eden tırmanmanın ateşkes çabalarının geleceğini olumsuz etkileyebileceği" konusunda uyardı.

Kahire ayrıca "uluslararası aktörlere gerilimi durdurmak için derhal müdahale etmeleri ve İsrail'i Filistin halkına yönelik saldırıları ve provokatif eylemleri durdurmaya çağırmaları" çağrısında bulundu.

İsrail işgal tarafı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını üst üste dördüncü gününde de sürdürüyor ve Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik baskınlarını yoğunlaştırıyor, sivillere yönelik katliamlar gerçekleştiriyor, basın ve sağlık personelini hedef alıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısında şehit sayısının 704'e, yaralı sayısının ise 3 bin 900'e ulaştığını bildirdi.

Bugün şafak vakti Gazze'nin batısındaki olayları haber yaparken kendilerini hedef alan bombalı saldırı sonucu Saeed Al-Taweel, Muhammad Subeh ve Hisham Al-Nawajaha adlı üç gazeteci şehit oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı