Meşal'den Açıklama

Meşal'den Açıklama

İran'da yayın yapan birçok kanalın gündemine taşıdığı Halid Meşal haberi...

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Beşar Esad ve Suriye halkının Filistin'e vermiş oldukları desteği asla unutmayacağını bildirerek, " Direniş Hattında Hizbullah ve Filistinli grupların kudretiyle onur duyuyorum" dedi.


İRNA'nın bildirdiğine göre Doha'da düzenlenen İran ve Doha ortak siyasi komitesi ikinci sempozyumu kulisinde İran dışişleri bakanı yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüşen Halid Meşal, İslam İnkılabı rehberi, İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanına selamlarını ileterek, İran İslam Cumhuriyeti'nin direniş ve Filistin eksenine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini bildirdi.


Halid Meşal bu görüşmede Suriye'nin Filistin davası ve meselesine katkı ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini bildirerek, Filistin halkının haklarının tahakkuku doğrultusunda milli uzlaşının hayata geçirilmesi yönündeki temennisini dile getirdi.


Bölgenin durumunda siyonist İsrail rejiminin suiistifade etmeye çalıştığını belirten Meşal, İran'ın Suriye konusundaki rolünün yapıcı olduğunu, İran, Türkiye ve Arabistan arasında bölgesel bir diyalog ve işbirliğinin bölge sorunlarının giderilmesine katkı sağlayacağını bildirdi