Meğer sessizlik bir çığlıkmış

Meğer sessizlik bir çığlıkmış

Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen'in Gazze dramındaki sessizliğinin sırrı ortaya çıktı. Ekrem Dumanlı "Sessizlik bir çığlık" diyerek eleştirilere yanıt verdi. Fethullah Gülen "İsrail'de bomba tehdidi altındaki Yahudi çocukları için yüreğimin yağları e

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Gazze'de yaşananlar karşısındaki suskunluğunun aslında bir 'çığlık' olduğunu iddia etti. Fethullah Gülen daha önce yaptığı İsrailli çocuklara üzülüyorum açıklaması ile dikkatleri çekmiş "İsrail'de bomba tehdidi altındaki Yahudi çocukları için yüreğimin yağları eriyor, onların başında patlayan bombalar sanki içimde patlıyor" sözlerini sarfetmişti. Gülen'e ait sözler henüz hafızlardan silinmemişken Ekrem Dumanlı Gazze dramını karşında Gülen'in sessiziliğin nedenini açıkladı.

Bugün TV'de Erkan Akkuş'un sorularını cevaplayan Ekrem Dumanlı, Gülen'in suskunluğunun asılında bir çığlık olduğunu söyledi. Dumanlı, 'Hocaefendi'nin sessizliği bir çığlıktır. Ve bu sessizliğe sebep olanlar mahcup olmalıdır. Düşünsenize Erzurum'un Korucuk köyünden bir insan çıkıyor milyonlarca insanı etkiliyor, dünyanın dört bir tarafına evrensel barışı taşıyacak insanlar yetiştiriyor. Aydın, mütefekkir, eğitimli insanlar yetiştiriyor. Bir atmosfer oluşturuyor ' ifadelerini kullandı.