Medvedev: Batı Bize Savaş Açtı Dünyanın Sonu Yaklaşıyor

Medvedev: Batı Bize Savaş Açtı Dünyanın Sonu Yaklaşıyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Ukraynalılarla Rusya'ya ait olan her şeye saldırma konusunda anlaştıktan sonra Batı'nın Rusya'ya karşı doğrudan bir savaşa katıldılar dedi

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev bugün Salı günü yaptığı açıklamada, "Batı'nın Rusya'ya karşı doğrudan bir savaşa katıldığını" ve "dünyanın sonu tahminlerinin yaklaştığını" duyurdu.

Medvedev "Telegram"daki kanalında şunları yazdı: "Ukraynalı suçlular Batı ile Rus olan her şeye, örneğin Kırım'a yönelik saldırılar konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdular."

Medvedev şöyle devam etti: "Maalesef dünyanın sonu kehanetleri yaklaşıyor."

Kiev rejimi, Batı'nın onayıyla, Rusya ve Kırım'ın bazı illerinde sivillere ve hayati önem taşıyan tesislere yönelik insansız hava aracı saldırıları düzenleme girişimlerini sürdürüyor.

Kiev , sadece sivil amaçlarla kullanılan Kırım Köprüsü'nün yanı sıra bubi tuzaklı drone botları kullanarak Karadeniz'de Rus savaş gemilerinin yanı sıra sivillere de saldırmaya çalışıyor .

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu daha önce Batılı ülkelerin topluca Kiev rejimine verdikleri destek üzerinden Rusya'ya karşı bir vekalet savaşı yürüttüklerini söylemişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in daha önce NATO üyelerinin Ukrayna'ya sağladığı toplam desteğin 150 milyar avroyu aştığını ve müttefiklerin askeri teçhizat tedarikini artırmak için çalıştıklarını belirtmesi dikkat çekiyor.

Rusya'nın daha önce Ukrayna'ya silah tedariki konusunda NATO ülkelerine protesto notası göndermesi de dikkat çekiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'ya silah içeren herhangi bir sevkıyatın Rusya için meşru bir hedef haline geleceğini belirterek, ABD ve NATO'nun Ukrayna'daki çatışmaya "sadece silah sağlayarak değil, aynı zamanda Ukrayna'yı eğiterek" doğrudan müdahil olduğuna dikkat çekti.