Marmara Üni. Öğrencilerinden Protesto

Marmara Üni. Öğrencilerinden Protesto

Marmara Üniversitesi'nde bir grup öğrenci Mısır ve Suriye'deki katliamlara protesto etti.

Marmara Üniversitesi'nde (MÜ) kendilerine "Marmaralı Müslümanlar" adını veren grup, Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etti. 
 
MÜ Göztepe yerleşkesi önünde toplanan öğrenciler, "İhvan'a selam direnişe devam", "Müslüman zulme boyun eğmez", "Katil Sisi Mısır'dan defol", "Katil Esad Suriye'den defol", "Suriye ve Mısır halkı yalnız değildir", "İslami hareket engellenemez" sloganları attı. 
 
Sık sık tekbir getiren gruptakiler, "Suriye'de, Mısır'da tüm Ortadoğu'da diktatörler ve emperyalistler yenilecek! İslami direniş kazanacak" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.
 
Grup adına açıklama yapan Harun Çetinkaya, Suriye'deki olaylara işaret ederek, "Baas cuntası ve onun işbirlikçileri tarafından işlenen insanlık suçlarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Suriye'de bir halk adeta yok edilmeye çalışılıyor. Yaşanan vahşetin boyutları katlanılacak gibi değil. Baas çetesi  ve onun işbirlikçileri Suriye'yi adeta harabeye çevirmiştir" ifadelerini kullandı. 
 
Kanlı bir müdahale ile gerçekleştirilen darbede, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığını belirten Çetinkaya, şunları kaydetti:
 
"Halkı ve hakkı yok sayan despot Sisi ve çetesi işlediği suçlarla binlerce insanın ölümüne sebep olmuştur. Ramazan ayında ve namaz kılan insanların üzerine ateş etmekten imtina etmeyen Sisi ve çetesi, açık bir katliam şebekesine dönüşmüştür. Bizler Marmaralı Müslümanlar olarak, Suriye ve Mısır'da direnen kardeşlerimizin direnişinin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Mısır, Suriye ve İslam dünyasının çeşitli yerlerinde Müslümanlar'a karşı işlenen katliamların karşısında olduğumuzu belirtiyor, Suriye ile Mısır'da olduğu gibi şanlı bir direniş sergileyen kardeşlerimizin direnişini selamlıyoruz. Herkes bilsin ki işlenen bu zulümlerin hesabı elbet bir gün sorulacaktır."
 
Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.