Malezya'dan Taktir Toplayan Karar

Malezya'dan Taktir Toplayan Karar

Malezya'nın dünyanın en büyük kitap fuarı olarak kabul edilen fuardan çekilme kararı, İsrail işgaline karşı Filistin direnişinin yazdığı kahramanlık destanının ardından Filistinli bir yazara romanı için ödül verilmesinin ertelenmesinin ardından geldi.

Malezya Eğitim Bakanlığı bu yıl Frankfurt Kitap Fuarı'na katılmaktan çekildi ve organizatörleri, Filistin halkının toprakları ve yaşamları konusunda artan küresel bölünmeler karşısında İsrail işgali lehine bir tavır almakla suçladı.

Malezya'nın dünyanın en büyük kitap fuarı olarak kabul edilen fuardan çekilme kararı, edebiyat derneği "Litprom"un "Filistinli bir yazara romanı için ödül verme törenini bu etkinlikte erteleyeceğini" söylemesinin ardından geldi. Hamas'ın geçen hafta İsrail'e karşı gerçekleştirdiği saldırı."

Serginin organizatörü ayrıca Facebook aracılığıyla bu yılki edisyonda "Yahudi ve İsrail seslerinin özellikle görünür hale getirileceğini" duyurdu.

Malezya Eğitim Bakanlığı Pazartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, "Bakanlık, İsrail'in Filistin'de uyguladığı, uluslararası yasaları ve insan haklarını açıkça ihlal eden şiddete göz yummayacaktır" dedi.

"(Geri çekilme kararı) hükümetin Filistin'e yönelik dayanışma ve tam destek tutumuyla uyumludur."

Müslüman çoğunluğa sahip önemli bir Asya ekonomik ülkesi olan Malezya, uzun süredir Filistin davasına destek veriyor.

Kaynak: Tevhidhaber