Malezya Havayolları 6 bin kişiyi işten çıkarıyor

Malezya Havayolları 6 bin kişiyi işten çıkarıyor

Malezya Havayolları şirketin girdiği dar boğazdan çıkabilmek işten çıkarmalara başvuruyor. Şirket toplam 20 bin çalışanının 6 binini işten çıkarma kararı aldı

Malezya Havayolları şirketi bu yıl iki uçağının düşmesinden sonra yolcu bulmakta zorluk çekiyordu. Şirket uğradığı zararları telafi etmek için işten çıkarmalara başvurdu. Şirket toplam 20 bin çalışanının yaklaşık yüzde 30'una tekabül eden 6 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.
Malezya Havayollarından bugün yapılan açıklamada, bu yıl gerçekleşen iki uçak kazasından sonra şirketin uğradığı marka kaybının giderilmesi ve ekonomik zararların telafi edilmesi için 6 bin çalışanın işine son verme kararı alındığı belirtildi.
Şirkette çalışan toplam 20 bin kişiden 6 bininin işten çıkarılacağı, şirketin CEO'sunun da değiştirileceği belirtildi. 
Şirketin yüzde 69'una sahip olan Khazanah Nasional isimli yatırım firmasından bugün yapılan açıklamada, şirketin yeniden gözden geçirileceği, 6 bin kişinin işten çıkarılacağı ve Malezya Havayolları'nı yönetmek için yeni bir çatı şirketi kurulacağı ifade edildi.
Şirkette yapılacak revizyon için yaklaşık 1,6 milyar dolar yatırım yapılacağı belirtildi. Şirketin bundan sonraki süreçte tamamen Malezya hükümetinin kontrolü altında olacağı bildirildi. Bu açıklamadan önce Khazanah şirketin yüzde 100'üne sahip olmayı planladığını açıklamıştı. 
Malezya Havayolları, geçtiğimiz Mart ayının başında bir uçağının Hint Okyanusu üzerinde kaybolmasının ardından büyük sıkıntıya girmişti. Daha sonra geçtiğimiz ay Ukrayna'nın doğusunda ikinci bir Malezya yolcu uçağı düşmüş ve uçakta bulunan tüm yolcular ve mürettebat hayatını kaybetmişti. Meydana gelen bu iki kazanın ardından, Malezya Havayolları uçak seferleri için yolcu bulmakta oldukça zorlanmaya başlamıştı. Üç dört kişiyle sefer yapmak zorunda kalan Malezya uçakları geçtiğimiz günlerde dünya kamuoyunda geniş yer bulmuştu. Bu haberlerin ardından şirket köklü bir değişikliğe gitme kararı aldı.