Mahmut Abbas ABD'ye Talep Listesi Hazırlıyor

Mahmut Abbas ABD'ye Talep Listesi Hazırlıyor

Filistin liderliği, Abbas ve Blinken'in görüşmesi öncesinde bir talep listesi hazırlıyor

TERCÜME HABER //TEVHİDHABER

RT Arabic'te yer alan habere göre : Filistinlilerin toplantıda öne sürmesi beklenen talepler arasında İsrail'in tek taraflı önlemlerinin durdurulması, Batı Şeria'da yerleşim inşasını teşvik etme planlarının durdurulması, İsrail ordusunun Filistin şehirlerine yönelik saldırılarının durdurulması, yerleşimci saldırılarının ve Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik şiddetin durdurulması yer alıyor. Buna vergi parasının düşürülmesi ve ihtilafın çözümü için siyasi bir ufuk sağlanması da dahil olmak üzere Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan yaptırımların iptal edilmesi talepler arasında.

Filistinlilerin daha fazla tırmanmayı önlemek için bu önlemleri güçlendirmek için acil eylem talep etmesi bekleniyor.

İsrail Today gazetesi Filistinli bir yetkilinin aktardığına göre, "Bu, güven artırıcı hareketler için bir çerçevedir" dedi. "Başkan Mahmud Abbas, bu talepleri yerine getirmek için gerçek adımların atıldığı izlenimine sahipse, güvenliği İsrail ile yeniden koordine etmeyi düşünecektir denildi.

Kaynağa göre, Ramallah'takiler, bir yanda iki devletli çözümü destekleyen genel bir açıklamayı ve Kudüs'teki Amerikan konsolosluğunun yeniden açılmasını içeren Amerika'nın tutumundan bıkmış durumda.