Mahmud Abbas : ABD Duruma Müdahale Etsin

Mahmud Abbas : ABD Duruma Müdahale Etsin

Mahmud Abbas, Siyonist hükümetin eylemlerini durdurmak için Amerikan müdahalesi çağrısında bulundu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Filistin Yönetimi Başkanı, ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı ile yaptığı görüşmede, Siyonist hükümetin eylemlerini durdurmak için ABD'nin müdahalesini talep etti.

Filistin Wafa haber ajansının aktardığı Isna'ya göre, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Amerikan ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan ile yaptığı görüşmede kendisine Filistin'deki son gelişmeler ve Filistinlilerin eylemleri ve suçları hakkında bilgi verdi. Çözümü yok etmeyi amaçlayan yeni Siyonist hükümet, iki ülkenin kurulması ve bölgede barış ve istikrarı sağlama şanslarının sona ermesidir dedi.

Mahmud Abbas, Siyonist hükümetin eylemlerinin tehlikesi ve sonuçları konusunda uyarıda bulundu ve Amerikan hükümetinden bu tek taraflı eylemleri zaman kaybetmeden durdurmak için derhal müdahale etmesini istedi.

Abbas Yerleşim yerlerinin artırılması, Filistinlilerin her gün katledilmesi, Filistin şehirlerine ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar, Filistin vergi gelirlerinin kesilmesi gibi Siyonist hükümetin yaptığı ihlallere işaret ederek, İsrail'in bu suçlarına izin vermeyeceğiz. ve onlara karşı duracağız ve koruyacağız.Milletimizi ve kutsal alanlarımızı savunacağız. ABD, iki devletli çözümü sürdürme ve yerleşim inşasını durdurma, Kudüs'ün yasal ve tarihi statüsünü koruma, Kudüs'teki konsolosluk ofisini ve Washington'daki Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ofisini yeniden açma ve İsrail'in tek taraflı faaliyetlerini durdurma konusundaki taahhütlerini yerine getirmelidir dedi