Maduro'dan Suriye Kararı

Maduro'dan Suriye Kararı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, teröre karşı kazandığı zaferi kutlamak için yakında Suriye'yi ziyaret edeceğini söyledi ve Venezuelalı işadamlarıyla işbirliği içinde ekonomi ve yatırım için bir toplantı düzenlemeyi önerdi.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Suriye halkı ve liderliği ile Suriye'nin son birkaç yıldır terörle karşı karşıya kaldıktan sonra ulaşabildiği barış ve istikrarı kutlamak için yakında Suriye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Maduro, Suriye'nin Karakas Büyükelçisi Halil Bitar'a görevinin sona ermesi münasebetiyle Liyakat Nişanı verirken, “Büyükelçi Bitar'a Liyakat Nişanı verilmesi, Venezuela ve Suriye halkları arasındaki ortak dostluğu ve yansıtıyor.

Maduro, Suriye tarihine ve halkının kahramanlığına hayranlığını dile getirerek, Rusya gibi müttefiklerinin yardımıyla terörizme, ABD yaptırımlarına ve yabancı komplolara karşı tarihi bir savaşa öncülük eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı övdü

Venezuela Devlet Başkanı, Suriye'nin kültürlerin beşiği olduğunu vurgulayarak, Suriye'nin yeniden inşa ve refah hakkına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, ülkesinin Suriye'nin yeniden yapılanmasına yardım etmeye hazır olduğunu vurgulamak için tüm Venezuelalı işadamları ve Venezuela'nın Suriye diasporasına Şam'da bir ekonomi ve yatırım sergisi düzenlemeyi önerdi, Dışişleri Bakanını buna hazırlanmak ve işadamlarını davet etmekle görevlendirdi.