Macaristan'dan Şok İtiraf

Macaristan'dan Şok İtiraf

Macaristan: Ukrayna NATO olmadan kazanamaz

Macaristan Başbakanı bugün (Salı), Ukrayna'nın NATO güçlerinin doğrudan katılımı olmadan bu savaşı kazanma şansının olmadığını, bu nedenle tüm tarafların müzakereler ve barış lehine görüşmeleri gerektiğini söyledi.

Sputnik haber ajansının aktardığına göre, Macaristan Başbakanı Viktor Orbán Katar'daki ekonomik toplantıda şunları söyledi: Benim görüşüm, gerçeklere, istatistiklere, bulgulara ve NATO'nun asker göndermeye hazır olmadığı gerçeğine bakıyorum. Bu nedenle zavallı Ukraynalılar için savaş alanında zafer yok. Bunun yerine, eğer NATO bu savaşta daha güçlü bir varlık gösterirse, bu çatışma duracaktır ve barış ve müzakereler adına konuşmalıyız.

Macaristan Başbakanı ekledi: Avrupa, Avrupa güvenliğinin geleceği hakkında Rusya ile bir anlaşmaya varmalıdır. Avrupa Birliği'nin geleceğine nasıl bakması gerektiğine dair iki yaklaşım var.

Orban devam etti: Brüksel "Avrupa Birleşik Devletleri" yaratmak istiyor ve Macaristan gibi bazı ülkeler üye devletlerin ulusal yeterliliklerini genişletmenin yollarını arıyor.