Lübnan'da İsrail Casusu  Tutuklandı

Lübnan'da İsrail Casusu Tutuklandı

Lübnan, İsrail adına casusluk suçlamasıyla gazeteciyi gözaltına aldı

TERCÜMEHABER/TEVHİDHABER

Lübnan güvenlik güçleri, bir gazeteciyi Siyonist tarafın Mossad casus ajansı için casusluk yapmak ve Hizbullah direniş hareketi hakkında karalayıcı yazılar yazarak İsrail rejimi yetkilileriyle işbirliği yapmak ve kamuoyunu grup aleyhine çevirmek suçlamasıyla tutukladı.

Lübnan'ın Arapça yayınlanan günlük gazetesi al-Akhbar, adli kaynaklara atıfta bulunarak, Lübnanlı gazetecinin Tel Aviv rejiminin talebi üzerine Hizbullah karşıtı “düzinelerce” yazı yazdığını ve makale başına 300 ila 700 dolar arasında bir gelir elde ettiğini bildirdi.

Habere göre gazetecinin yazı yazdığı haber platformu el-Jaras dergisiydi.

Gazeteciye ayrıca Hizbullah ile 4 Ağustos 2020'de Beyrut limanında 200'den fazla kişinin ölümüne ve 6.500 kişinin yaralanmasına neden olan büyük patlama arasında bağlantı kurması söylendi.

Hizbullah'ı yıkıcı patlamaya dahil etmek ve sıradan Lübnan halkını direniş grubuyla karşı karşıya getirmek için tasarlanan eserlerinde sahte kanıtlar ve hatalı analizler hazırladı.

Adli kaynaklar, şüpheliye Hizbullah karşıtı yazıları yazarken İsrail için çalıştığını bilip bilmediğinin sorulduğunu söyledi.

Raporda, 'işverenlerinin' Tel Aviv rejimiyle bağlantılı olduğundan habersiz ve şüpheli olduğunu iddia etmesine rağmen, casusun finansal avantajlardan parçalar yazmaya devam ettiği belirtildi.

Lübnanlı al-Manar televizyonu, gazetecinin bir internet sitesinde yabancı bir şirketin reklamını gördüğünü ve ardından şirketle temasa geçtiğini söyleyerek gazetecinin Mohammed Shoaib olduğunu belirledi.