Lübnan Ordusu IŞİD'e karşı alarmda

Lübnan Ordusu IŞİD'e karşı alarmda

IŞİD militanlarının, Irak ve Suriye’nin ardından Lübnan’da da kontrolü ele geçirmeye çalıştığı istihbaratı Lübnan ordusunu alarma geçirdi.-

IŞİD militanlarının, Irak ve Suriye’nin ardından Lübnan’da da kontrolü ele geçirmeye çalıştığı istihbaratı Lübnan ordusunu alarma geçirdi.

Geçen yaz başından bu yana Irak ve Suriye’de kontrol ettiği bölgeleri genişleten Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları şimdi de gözlerini Lübnan’a dikti. Beyrut’taki istihbarat birimlerine göre IŞİD yöneticileri, Lübnan’da da etkili olmaya çalışıyor.

Lübnan Kamu Güvenliği Dairesi Başkanı General Abbas İbrahim yaptığı açıklamada, IŞİD’in komşu ülke Suriye’de Kalamun Dağları’ndaki çatışma mevkilerini güvenceye almak için önce sınır bölgesindeki köylerde kontrolü sağlamaya çalıştığını belirtti.

Reuters haber ajansına konuşan İbrahim, IŞİD militanlarının Lübnan topraklarını ele geçirmesini önlemek için güvenlik güçlerinin yüksek alarm durumuna geçirildiğini kaydetti. Lübnanlı yetkililer, IŞİD saldırılarıyla ülkelerinin, Suriye’de 4 yıldır süren savaşa çekilmesinden endişe ediyor. 

El Kaide desteği

Suriye’deki çatışmalar, geçen yıl bahar aylarında Lübnan’a sıçramıştı. IŞİD militanları, El-Kaide örgütünün Suriye’deki kolu olan Nusra Cephesi üyeleriyle birlikte sınır kenti Arsal’a saldırarak Lübnan askerlerini esir almıştı. Nusra militanları son olarak cumartesi günü sınırdaki Filita Köyü’ne saldırmıştı.

 
Kaynak: Vatan

-