Lübnan Hizbullahı: İsveç Hakkında Açıklama Yaptı

Lübnan Hizbullahı: İsveç Hakkında Açıklama Yaptı

Lübnan Hizbullahı, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı kınayan bir açıklama yaptı ve İsveç makamlarını suç ortağı olarak değerlendirdi.

Lübnan Hizbullahı, İsveç'te Kurban Bayramı'nda Kur'an-ı Kerim'in bir aşırılık yanlısı tarafından yakılmasını ve yırtılmasını şiddetle kınayan bir bildiri yayınladı.

Hizbullah, İsveç'in Stockholm kentinde bir caminin önünde Kuran'ın yırtılıp yakılmasını kınadı ve İsveç makamlarının bu tehlikeli eylemin faillerine ve saldırganlarına rağmen izin verdikleri için bu suça ortak olduklarını söyledi.

Bu açıklamada şöyle belirtir: "Bu ülkede ve diğer ülkelerde Kur'an-ı Kerim'in defalarca ihlal edilmesine sessiz kalmak mümkün değil ve İsveç hükümeti, ifade özgürlüğü sloganlarının ve diğer gösterişli sloganların arkasına saklanmak yerine bu aşağı doğru gidişi durdurmalıdır."
Lübnan Hizbullahı, Arap ve İslam ülkeleri ile İslam merkezlerinden, bu ülkelerin yetkililerinin kendi topraklarında meydana gelen bu tür aptallıkları ve nefret ve kin kültürünü durdurmak için adımlar atması için uygun önlemleri almalarını istedi.
İsveç hükümeti, bu ülkenin 37 yaşındaki bir vatandaşının talebi üzerine Kurban Bayramı günü Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verdi ve saldırgan kararını savundu.

Bazı Arap ve İslam ülkeleri İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı kınadı ve bunu, özellikle Kurban Bayramı'nda dünyadaki Müslümanların duygularını kışkırtmayı amaçlayan bir eylem olarak değerlendirdi.

İsveç hükümeti böylesine utanç verici bir eyleme ilk kez izin vermiyor. İsveç polisi daha önce Danimarka'nın aşırı sağcı ırkçı siyasetçisi Ström Kors'a Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması için izin vermişti.

Arap ülkeleri, aşırı sağcı Danimarka partisinin İslam karşıtı liderinin İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmesini kınadı. (Tesnim)