Londra Belediye Başkanı Müslümanları Tehdit Etti

Londra Belediye Başkanı Müslümanları Tehdit Etti

Londra Belediye Başkanı Johnson, Müslüman ailelerin çocuklarını radikalleştirme tehlikesinden korumak için ellerinden alınabileceğini belirtti.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın muhafazakar Belediye Başkanı Boris Johnson, 'Daily Telegraph' gazetesinde yayınlanan bir makalesinde, aileleri tarafından radikalleştirilme tehlikesi altında bulunan Müslüman çocuklarının devlet himayesine alabileceklerini belirtti. Johnson, makalesinde çocukların 'potansiyel katil ya da intihar komandosu' olmalarını engellemek için, birer tecavüz kurbanı çocuklar gibi görülmeleri gerektiğini ve ailelerinin ellerinden alınmaları gerektiğini savundu.

Johnson, Müslüman çocuklarının radikal vaizler tarafından tehlikeye sokulduklarının herkes tarafından bilindiğini, ancak radikal ailelerin evde çocuklarını radikalleştirdikleri tehlikesinin ise çok az kişi tarafından farkedildiğini kaydetti.

Londra Belediye Başkanı, Avrupanın populist ırkçılarını aratmayacak ifadelerle, yüzlerce Müslüman ailenin çocuklarına, öldürmeye ve ölmeye özlem gibi çılgınca birtakım şeyler öğrettiklerini öne sürdü. Johnson, İngilizlerin diğer kültürlere karşı kınamadan kaçınmalarının, kanunların daha sert olmamasına neden olduğunu ve polisle sosyal işçilerin de bu konuya karışmak istemediklerini ifade etti. Muhafazakar politikacı, İngiltere'nin korkularını yenerek, azınlıkların hayat şekillerine karışmasını taleb etti.