Kuveyt Genelkurmay Başkanı ABD'li Komutan ile İran'ı  Görüştü

Kuveyt Genelkurmay Başkanı ABD'li Komutan ile İran'ı Görüştü

Kuveyt Genelkurmay Başkanı, ABD'li üst düzey generalle askeri işbirliğini güçlendirmeyi görüştü

Kuveyt Genelkurmay Başkanı Khaled Saleh Al-Sabah Salı günü ABD Merkez Komutanlığı Komutanı Michael Corella ile askeri alanda ikili işbirliğini güçlendirme konusunu görüştü.

Kuveyt Genelkurmay Başkanı yaptığı basın açıklamasında, Şeyh Khaled Al-Sabah'ın Korgeneral Corella ve beraberindeki heyeti Ordu Genelkurmay binasında kabul ettiğini söyledi.

Açıklamada, "İki taraf arasında, özellikle askeri yönlerle ilgili olanlar ve bunları güçlendirme ve geliştirme yollarıyla ilgili olanlar olmak üzere en önemli konuların ve ortak çıkar konularının tartışıldığı bir toplantı yapıldı." denildi.

Toplantıya Kuveyt ordusundan çok sayıda üst düzey subayın katıldığına dikkat çekti.

ABD askeri komutanı, geçtiğimiz Pazar günü üst düzey İsrail askeri yetkilileriyle görüştüğü ve onlarla sözde "Orta Doğu ve Körfez'deki güvenlik tehditlerini" tartıştığı bölgeyi ziyaret ediyor.

Corella'nın ziyareti, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail, Batı Şeria ve Suudi Arabistan'ı kapsayan bölgeye yaptığı olağanüstü turun ardından geldi.

Biden, ziyareti sırasında Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri Mısır, Ürdün ve Irak liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen zirveye katıldı.