Kudüs Haber Ajansı: Düşman Gazze'de Karadan ilerleme Kaydedemedi

Kudüs Haber Ajansı: Düşman Gazze'de Karadan ilerleme Kaydedemedi

Filistin'deki Kudüs Haber Ajansı, düşman askerlerinin Gazze Şeridi'nin hiçbir bölgesinde karadan ilerleyemediğini belirtti.

İşgalci siyonist rejim, Gazze'de birkaç gündür hava saldırılarını yoğunlaştırmakla beraber karadan işgalini genişletmeye çalışıyor.

Gazze'ye karadan bir türlü ilerlemeyen işgalciler, geriden ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalıyor.

Filistin'deki Kudüs Haber Ajansı da işgal rejiminin kara işgalinde başarı sağladığı iddialarına kendi kaynaklarına atıfta bulunarak yanıt verdi.

Ajansın kaynaklarına göre Gazze Şeridi'nin hiçbir bölgesinde işgal rejiminin kara ilerlemesi yok.

Bazı bölgede yaşanan çatışmalar, sadece işgal askerlerinin Gazze sınırına yakın yerlere konuşlandığı yerlerde yaşanıyor.

Bugün direniş güçleri, işgal ordusunun araçlarına, ayrım duvarının içinde ve dışındaki yoğunlaşmalarına karşı havan toplarını yoğun bir şekilde kullandı.

İşgal ordusu Beyt Hanun bölgesi gibi yeni bölgelerden sızmaya çalışıyor ancak Filistinli mücahitler onları geri püskürtüyor ve geri çekilmeye zorluyor.

İşgal, Gazze Şeridi'ndeki bölgelere karadan girdiğini iddia etse de Kassam Tugayları, "Erez" bölgesine sınırın gerisinden çıkarma operasyonu düzenleyerek, düşmanı bozguna uğrattı.

Kassam Tugayları: Çok sayıda işgal askerini öldürdük

Öte yandan Kassam Tugayları, son yaptıkları açıklamada Gazze'nin kuzeyindeki Erez bölgesinde bir dizi işgal aracını hedef aldıklarını duyurdu.

Açıklamada, mücahitlerin operasyonu sonucu çok sayıda işgal aracında yangının çıktığı ve araçlarda bulunan çok sayıda işgal askerinin öldüğü bildirildi.

Bir diğer açıklamada ise "Mücahitlerimiz, kuzeybatı Gazze'yi işgal eden güçlere ait iki tankın hedef alındığını ve ateşe verildiğini doğruladı." denildi.

Kassam Tugayları, bu açıklamalardan önce de Gazze'nin kuzeybatısına giren siyonist araçları havan toplarıyla bombaladıklarını duyurmuştu. (İLKHA)