Körfez İşbirliği Konseyi Suriye Hakkında Karar Vermek İçin Toplanıyor

Körfez İşbirliği Konseyi Suriye Hakkında Karar Vermek İçin Toplanıyor

Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri, Irak, Ürdün ve Mısır dışişleri bakanları için Cuma günü Suudi Arabistan'da Suriye'nin Arap birliği saflarına dönüşünü görüşmek üzere istişare toplantısı düzenliyor

Katarlı bir yetkili Salı günü yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Suriye'nin Arap Ligi'ne dönüşünü görüşmek üzere Cuma günü Arap dışişleri bakanları toplantısına ev sahipliği yapacağını belirterek, "değişikliğe ek olarak bir "Arap mutabakatı" olduğunu da sözlerine ekledi

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed Al-Ansari, Irak, Ürdün, Mısır ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin dışişleri bakanlarının Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya geleceğini söyledi. Körfez İşbirliği Konseyi, Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Umman Sultanlığı, Katar ve Kuveyt'i içeriyor.

Majed Al-Ansari Yerel basına verdiği brifingde, "Asıl amaç Suriye'deki durumu tartışmak. Suriye'deki duruma ve Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşüne yönelik Arap görüşlerine ilişkin birçok gelişme var." dedi.


Kaynaklar Reuters'e, Suudi Arabistan'ın 19 Mayıs'ta Riyad'ın ev sahipliği yapacağı Arap Birliği zirvesine Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı davet etmeyi planladığını söyledi.
Ansari, daha önce Şam ile ilişkileri normalleştirme planı olmadığını söyleyen ve bazı ülkelerin bunu yapma çabalarına karşı çıkan Katar'ın tutumunu değiştirmediğini söyledi.

Son iki ayda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'yi Arap egemenliğine döndürmeye yönelik bölgesel çabalar ışığında, 2011'de Suriye ihtilafının patlak vermesinden bu yana iki Arap ülkesine yaptığı ilk ziyarette Umman Sultanlığı ve BAE'yi ziyaret etti.

Kaynak: TEVHİDHABER