Körfez, İran'ı ‘Şaşkınlıkla İzliyor'

Körfez, İran'ı ‘Şaşkınlıkla İzliyor'

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani, İran'ı şaşkınlıkla izlediklerini söyledi.

Zeyani, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in açıklamalarının, iyi komşuluk ve içişlerine karışmama ilkelerinin yanı sıra İslam değerlerine dayanan işbirliğine yardımcı olmadığını belirtti.
'HAMANEY'İN AÇIKLAMALARI KABUL EDİLEMEZ'

Zeyani, şunları kaydetti: "İran'ın Arap ülkeleriyle olan ilişkilerinde olumlu yeni bir sayfa açmaya istekli olduğuna birçok münasebette işaret eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in açıklamaları ile Hamaney'in Ramazan Bayramı hutbesinde, Yemen ve Bahreyn gibi bazı Arap ülkelerinin içişlerine müdahale edeceklerine yönelik ifadelerinin çelişmesini şaşkınlıkla karşılıyorum. Hamaney'in kabul edilemez açıklamaları, uluslararası sözleşme ve ilkelerin yanı sıra diğer ülkelerin egemenlik ve iyi komşuluk haklarıyla uyuşmuyor. KİK üyeleri, kendi çıkarlarını korumaya devam edecek ve bölgenin emniyet ile istikrarının sağlanması için duruşlarını sürdürecek."
İran basınında yer alan haberlere göre İran dini lideri Hamaney, ‘İran'ın nükleer anlaşmasının müzakere metni onaylansın ya da onaylanmasın Suriye hükümetine, Yemen ve Bahreyn'deki ezilen halklara destek vermekten vazgeçmeyeceklerini' söylemişti.