Konya Haritadan Silinse Ne Olur!

Konya Haritadan Silinse Ne Olur!

Prof. Dr. Vedat Bilgin, 28 Şubat sürecinde açıkça tehdit edildiklerini belirterek, “Paşalardan biri bana ‘Konya haritadan silinse ne olur’ dedi. Biz de gereken cevabı verdik” diye konuştu.

 

Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen “Darbeler ve Üniversiteler” konulu panelde söz alan Prof. Dr. Vedat Bilgin, 28 Şubat sürecinde açıkça tehdit edildiklerini belirterek, “Paşalardan biri bana ‘Konya haritadan silinse ne olur’ dedi. Biz de gereken cevabı verdik” diye konuştu.
 
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, 28 Şubat sürecinde kendilerinin açıkça tehdit edildiğini ve tehdit edenlerin şuan yargılandığını söyledi. Paşalardan birinin kendisine “Konya haritadan silinse ne olur?” dediğini aktaran Bilgin, onlara gereken cevabı verdiklerini belirtti. 
Gazi Üniversitesi’nde ‘Darbeler ve Üniversiteler; İnsan Hakları ve Özgürlükler’ konulu bir panel düzenlendi. Panelin başlangıcında Türkiye ve dünyadaki darbeleri anlatan kısa bir film izletildi. Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun darbelere ilişkin açıklamalarına yer verildi. Darbelerle ilgili hazırlanan videoda, en son ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik yapılan çirkin saldırının görüntüleri de yer aldı. 
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, “12 Eylül’e 2 gün kala keşke hala ve dünyada darbeleri konuşuyor olmasaydık. Keşke bugün bilginin gücünden erdemden bahsetseydik” diyen Büyükberber, darbelerin Türkiye’nin kaderi olduğunu ve maalesef bunların konuşulmaya devam edileceğini ifade etti. Darbelerin özgürlük ve vicdanlara vurulan pranga olduğunun altını çizdi. 
 
“28 ŞUBAT KUTUPLAŞMA, AYRIŞMA VE KAMPLAŞMANIN BAŞLANGICI OLDU”
 
28 Şubat’ın kutuplaşma, ayrışma ve kamplaşmanın başlangıcı olduğunu ve bunun acılarının hala çekilmeye devam ettiğini anlatan Büyükberber, darbenin ekonomik rantına dikkat çekti. Üniversitelerin darbecilerin oynattığı bir kukla gibi olduğunu dile getiren Büyükberber, hiçbir darbeye üniversitelerin gerekli, istenilen tepkiyi gösteremediğini vurguladı. Bu topraklarda darbelerin bittiğine inandığını kaydetti. 
Prof. Dr. Vedat Bilgin ise Türkiye’nin darbeler tarihini hatırlattı. Kendisinin ve genç kuşağın da 28 Şubat’ı yaşadığını dile getiren Bilgin, 28 Şubat sürecinde kendilerinin açıkça tehdit edildiğini ve tehdit edenlerin şuan yargılandığını ifade etti. Tehdit edenin adını vermeyen Bilgin, “Ona şimdi saldırmak bana yakışmaz. Zaten yeterince önlerinde dosya var.” diye konuştu.  Kendilerine “Konya haritadan silinse ne olur?” dendiğini aktaran Bilgin, onlara gereken cevabı verdiklerini söyledi. “Birçok hukuksuzluğu yapabilirsiniz ama Türk milletine yönelik bir şehri tehdit etme, halkı tehdit etmeyi iade ederiz” dediklerini ve orayı terk ettiklerini belirtti. 
 
ODTÜ’deki başörtülü öğrencilere yönelik yapılan çirkin saldırıyı hatırlatan Prof. Dr. Vedat Bilgin, bunun bir üniversitede olmasının utanç verici olduğunu vurguladı.