Kobani'de çatışmalar sürüyor

Kobani'de çatışmalar sürüyor

Kobani'de Terör örgütü IŞİD ile Kürt grupları arasındaki çatışmalar devam ediyor

Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani'de (Ayn el-Arap) terör örgütü IŞİD ile Kürt grupları arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Alınan bilgiye göre Kürt gruplarına destek veren Peşmergeler, IŞİD hedeflerini ağır silahlarla bombalıyor. Kobani'deki Peşmerge komutanlarından Ferhat Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'le çatışmaların karşılıklı havan topların atılması ve zaman zaman sokak çatışmalarıyla sürdüğünü belirtti.

Peşmerge güçlerinin yanlarında getirdikleri ağır silahlarla IŞİD hedeflerini bombaladığını aktaran Abdullah, "IŞİD, dün gece Kobani'nin doğusunda ve batısında Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) saldırdı. Ancak çatışmalarda bozguna uğradılar ve çok sayıda kayıp verdiler. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da IŞİD'in konuşlandığı bölgeye hava saldırısı düzenledi. Örgütün çok sayıda militanı öldü" dedi.

Abdullah, IŞİD'in, Kobani'yi ele geçirmek için sürekli bölgeye yeni takviye birlikler gönderdiğini belirterek, "Ancak onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Ellerinde yeteri kadar silah ve mühimmat da kalmadı. YPG güçleriyle büyük bir saldırı hazırlığı içindeyiz. Özgür Suriye Ordusu grubu da bize destek veriyor. IŞİD'in, Kobani'den silinmesinin yakın olduğu müjdesini verebilirim" diye konuştu.

Abdullah, ikinci Peşmerge grubunda ölü ya da yaralı olmadığını sözlerine ekledi.

Öte yandan Kobani'den dönen ilk Peşmerge grubunun genel komutanı Albay Ahmet Gerdi, "Kobani'nin şu an yüzde 50'den fazlası Peşmerge ve YPG'nin elindedir. Peşmergeden önce Kobani'nin yüzde 70'i IŞİD'in elindeydi. Biz oraya gidince IŞİD'i püskürtmeyi başardık" dedi.

Sokak çatışmaları nedeniyle savaşın uzadığını, Kürt grupların da bu nedenle ağır ilerlediğini kaydeden Gerdi, IŞİD'in kontrolündeki bölgenin de tamamen viraneye dönüştüğünü vurgulayarak, "Bombardıman ve çatışmalar nedeniyle evlerin çoğu yerle bir olmuş durumda. Savaş bitse dahi bu bölgede kimse oturamaz. Bunun için uzun bir zamana ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

 

(AA)