Kızılhaç'ın ilk Yardım Uçağı Yemen'de

Kızılhaç'ın ilk Yardım Uçağı Yemen'de

Kızılhaç'a ait tıbbi malzeme yüklü ilk uçak başkent Sana'ya ulaştı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne ait ilk yardım uçağının, başkent Sana'ya ulaştığı bildirildi.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi Ortadoğu Bölgesi Başkanı Robert Mardini, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, "16,4 ton sağlık malzemesi taşıyan ilk uçağımız, nihayet başkent Sana'ya indi" ifadesini kullandı.
Çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle Sana'ya yapılacak yardım sevkiyatını birkaç gün ertelediği belirtilen Kızılhaç'a ait sağlık malzemesi yüklü bir gemi de çarşamba günü Aden'e ulaşmıştı. Kızılhaç'a ait tıbbi malzeme taşıyan diğer bir uçağın da yarın Sana'ya ulaşmasının öngörüldüğü kaydedildi.
Kızılhaç, Yemen'e insani yardımların ulaştırılması için acil ateşkes sağlanması, yardım için kara, deniz ve hava koridoru açılması çağrısında bulunmuştu.
Ensarullah Hareketi'nin (Husiler), başkent Sana'nın ardından Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından geçici merkez ilan edilen Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı.