Kırımoğlu: Türkiye Kırım'a Müdahil Olamaz

Kırımoğlu: Türkiye Kırım'a Müdahil Olamaz

Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Türkiye'nin Rusya ile olan ticari ve siyasi ilişkilerinden dolayı Kırım'daki gelişmelere müdahil olamayacağını söyledi

Kırım Tatarlarının lideri ve Kırım Tatar Milli Meclisi eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım'ın tek taraflı olarak bağımsızlık ilan etmesi ve Rusya'ya bağlanmasıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Kırımoğlu açıklamasında, Kırım'daki gelişmelerde Türkiye'nin konumuna da değindi. Kırımoğlu Türkiye'nin Rusya ile olan ilişkilerinden dolayı Kırım meselesine müdahil olamayacağını söyledi.

Rusça yayın yapan Golos Ameriki (Amerika’nın Sesi) kanalına konuk olan Kırımoğlu, Ankara’nın Kırım konusunda bağımsız politika yürütemediğini ileri sürdü.

Kırımoğlu, “Türkiye, doğalgazın yüzde 50’sini Rusya’dan alıyor. İki ülke arasında ticaret hacmi 38 milyar dolar. Eğer tüm bunlar sona erdirilirse ekonomi kritik duruma düşer.” dedi. Kırımoğlu, Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından Türkiye’de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü  hatırlattı.