Kesimsiz Kurban Bağışı İbadet Olmaz

Kesimsiz Kurban Bağışı İbadet Olmaz

LÖSEV'in 'Kurban Bayramı Bağışlarınızla Hayat Kurtarmaya Devam Ediyoruz' sloganı ile yürüttüğü kurban bağış kampanyası ile vatandaş tarafından kesilmek istenmeyen kurbanın bedeli de lösemili çocukların ihtiyaçlarını karşılamak üzere bağış olarak kabul edi

Kurban Bayramı öncesi yardım kuruluşları, halktan kurban bağışı toplamaya devam ediyor. Ancak Lösemili Çocuklar Vakfı vatandaşa 'kesimsiz kurban bağışı' seçeneği de sunuyor. LÖSEV'in 'Kurban Bayramı Bağışlarınızla Hayat Kurtarmaya Devam Ediyoruz' sloganı ile yürüttüğü kurban bağış kampanyası ile vatandaş tarafından kesilmek istenmeyen kurbanın bedeli de lösemili çocukların ihtiyaçlarını karşılamak üzere bağış olarak kabul ediliyor. Kurbanını kestirmek istemeyen ama bedelini bağışlamak isteyen vatandaşların tercihi dikkate alınıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilahiyat uzmanları kurban kesilmeden bu şekilde yapılan bağışla kurban ibadetinin yerine getirilemeyeceğinin altını çiziyor ve bu konuda halkı uyarıyor.
 
Takasla Tazesi Alınacak
 
LÖSEV'in internet sitesinde kurban bağışının nasıl yapılacağı, kurban etlerinin nasıl dağıtılacağının belirtildiği bir açıklama metni yer alıyor. Dini esaslarla, sınırlı sayıda kestirilen kurbanların etinin bir kısmının hemen dağıtıldıktan sonra kalanının emanete verilerek bir yıl içinde belirli periyotlarla yapılacak dağıtımlarda tazesiyle takas ederek, lösemili ve kanserli çocuklara 12 ay yedirilerek değerlendirileceği belirtilen açıklamada, derisi, yünü, bağırsağı ve benzeri kısımlar paraya çevrilerek tüzükdeki faaliyetlerin gerçekleştirileceği ifade ediliyor.
 
Aslolan Allah Rızasıdır
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde vekalet yoluyla kurban kesiminde kesimsiz kurbanın, kurban yerine geçemeyeceği vurgulanıyor. Kurban kesmek yerine bedelinin muhtaç kişilere ya da ilgili kurumlara verilmesiyle kurban ibadetinin yerine getirilmiş olmayacağı vurgulanıyor. Kurban ibadetinde aslolanın Allah rızası olduğunu olacağı, amacından uzaklaştırılmaması gerektiğine dikkat çekiliyor.