Katile Beraat Verdi

Katile Beraat Verdi

İşgal Mahkemesi Devabişe Ailesinin Katillerinden Birinin Beraatına Hükmetti

İşgal rejimi El-Lud Merkez Mahkemesi, yaklaşık dört yıl önce Batı Yaka’nın Nablus kentinde Filistinli Devabişe ailesinin evinin yakılması olayına karışan Yahudi yerleşimcilerden birinin beraatına karar verdi.

İşgal mahkemesi, 18 yaşından küçük Yahudi yerleşimciyi terör örgütüne üye olmak ve bir ailenin evini yakmaktan suçlu bulmuştu.

İşgal rejimi medyası, Yahudi yerleşimci gencin hakkında nihai karar verilmeden önce akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için kontrolden geçirileceğini belirtti.

İşgal rejimi Merkez Mahkemesi, Temmuz 2018’de söz konusu Yahudi yerleşimcinin şartlı olarak serbest bırakılmasına karar vermişti ve yerleşimci genç o günden bu yana ev hapsinde tutuluyordu.

Fanatik Yahudi yerleşimcilerden oluşan Bedel Ödetme çetesi üyesi bir grup Yahudi yerleşimci Devabişe ailesinin Nablus’un güneyindeki Duma köyünde bulunan evini 31 Temmuz 2015’te kundaklamış ve çıkan yangında Ali Devabişe isimli Filistinli bebek şehit olmuş, yangından ağır yaralı olarak kurtulan annesi Riham ve babası Saad da daha sonra hayatlarını kaybetmişlerdi. Yahudi yerleşimcilerin çıkardığı yangından sadece ailenin Ahmed isimli çocuğu ağır yaralı olarak sağ kurtuldu.

 

fiem