Katil Siyonistler  Gece Yarısı Filistinlilerin Evini Ateşe Verdi

Katil Siyonistler Gece Yarısı Filistinlilerin Evini Ateşe Verdi

Siyonistlerin Nablus'a düzenlediği saldırıda bir şehit ve 300'den fazla kişi yaralandı

Batı Şeria'da dün gece işgalci güçler ve yerleşimcilerin düzenlediği saldırıda 1 kişi şehit oldu, 390 kişi yaralandı, evler, tesisler ve araçlar yandı.

,Yerleşimciler Nablus'un güneyindeki Hawara, Burit ve Qariyot köy ve kasabalarına saldırdı. Dün gece, yerleşimcilerin işgal altındaki Nablus'a bağlı Zaatara köyü halkına saldırması sonucu 37 yaşındaki Sameh Hamdallah Mahmoud Aqtash adlı Filistinli genç ağır yaralanarak karnından vurularak şehit oldu.

Filistin Kızılayı, Siyonistlerin Hawara yerleşim yerine düzenlediği saldırıda bir Filistinlinin öldüğünü, 300'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

Filistin Kızılayı da bu olayın detaylarında, Hawara köyünde 98 Filistinlinin yaralandığını, bazılarının bıçakla, bazılarının da demir cisimle yaralandığını bildirdi. Bir kişi de kafasına aldığı darbe sonucu kafatası kırıldı.

Hawara'daki mali kayıpların ilk istatistiklerinde, raporlar 100 arabanın alev aldığını, 35 evin tamamen yandığını, 40'tan fazla evin ise kısmen yandığını gösteriyor.

Filistin Bilgi Merkezi'ne göre, işgalci yerleşimciler Filistinlilerin evlerine ve arabalarına ağır hasar verdi.

İbranice yayın yapan "Kan" kanalı, Hawara yerleşimine yapılan saldırı sırasında Siyonist yerleşimcilerin sayısını yüzlerce olarak duyurdu ve bu saldırıyı benzeri görülmemiş olarak nitelendirdi.

Filistin Sivil Savunması da Nablus'un güneyinde yerleşimciler tarafından başlatılan düzinelerce yangınla mücadele ettiklerini açıkladı.

Filistin Sivil Savunma Halkla İlişkiler Genel Müdürü Nael Al-Azza, Sivil Savunma personelinin Nablus'un güneyindeki köy ve kasabalarda konuşlandığını ve yerleşimcilerin iki evde yaktığı yangınları söndürdüğünü söyledi.

Kaynak: TEVHİDHABER

Resim