Katil İsrail Suçunu İtiraf Etti

Katil İsrail Suçunu İtiraf Etti

İşgal, Gazze'ye yönelik saldırı sırasında 5 çocuğun infazını kabul etti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik 57 saat süren ve 17'si çocuk 49 Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan son saldırısının son saatlerinde 5 Filistinli çocuğun infazını kabul etti.

İsrail beş çocuğun Gazze'ye yönelik saldırganlığın son gününde İsrail hava kuvvetlerinin düzenlediği bir saldırıda öldürüldüğünü ve Cebaliye'de ikamet ettiklerini doğruladı. İsrail işgal ordusu tarafından yürütülen soruşturmaların, 7 Ağustos'ta "Cihat hareketi tarafından fırlatılan herhangi bir roket olmadığını ve Cebaliye'nin doğusundaki Felluce mezarlığı yakınında hava kuvvetlerinin saldırdığını" kanıtladığını açıkladı. Beş çocuğun İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının kurbanları olduğuna dikkat çekti.

Arabi 21'in bir istatistiğe göre şehit olan beş çocuk şunlar: Jamil Ihab Najm (13 yıl), Hamed Haidar Najm (16 yıl), Muhammed Salah Necm (16 yıl), Jamil Najm al-Din Najm (4 yıl), ve Nazmi Fayez Abu Karsh (16 yaşında).

Haaretz, “ordu saldırıyı kamuoyuna açıklamamayı seçti ve buna ilişkin belgeleri yayınlamadı, ancak üst düzey subayların katılımıyla kapalı görüşmelerde bulunuyor. olaydan sonra yürütülen güvenlik aygıtında, değerlendirmeye göre beş kişinin füze fırlatılması sonucu öldürüldüğü söylendi."

Gazete, ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail saldırılarında yaralanan sivillere zarar verildiğine dair raporlara yönelik temel bir soruşturmayı" desteklediğine dikkat çekti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Filistinlilerin haklarını savunacak ve çocukları öldürmenin hiçbir haklı gerekçesi yok" dedi.