Katar'dan Taliban Adımı

Katar'dan Taliban Adımı

Katar Başbakanı'nın Kandahar'daki Taliban liderinin karargahını ziyaret etti

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mohammad bin Abdulrahman Al Thani, Cuma günü öğleden sonra Kandahar'da Taliban Başbakanı ile bir araya geldi. Kandahar şehri, Taliban lideri Hebatullah Akhundzada'nın karargahı ancak Katar dışişleri bakanının onunla görüşüp görüşmediği henüz belli değil.

Independent'tan alıntı yapan Isna'ya göre Taliban açıklamasında, bu toplantıda Katar Emiri'nden Taliban liderlerine bir mesaj taşıdığını söyledi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter sayfasında, Katar Dışişleri Bakanı'nın Taliban Başbakanı Muhammed Hassan Akhund ile yaptığı görüşmede "eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında işbirliğini" ele aldığını yazdı.

Mücahid'e göre, Taliban başbakanı Katar'dan "uluslararası toplum ile Afganistan arasındaki güveni güçlendirmede daha büyük bir rol oynamasını" da istedi.

Heyet başkanlığında Kandahar'a giden Katar Başbakanı, Taliban Dışişleri Bakan Vekili Amir Khan Mutaghi ve grubun diğer bazı üst düzey yetkilileri de dahil olmak üzere diğer bazı Taliban yetkilileriyle görüştü.

Taliban sözcüsüne göre o ülkenin istihbarat (istihbarat) başkanı Abdullah Al-Khilfi de Katar heyetinin bileşiminde yer aldı.

Bu, Katar Başbakanı'nın Kandahar şehrine ilk ziyareti. Taliban'ın önemli ofisleri Kabil'de bulunuyor ve Taliban başbakanı da dahil olmak üzere bu grubun üst düzey yetkililerinin ofisi Kabil'de bulunuyor. Katar heyetinin Kandahar'ı ziyaretinin asıl sebebinin Taliban lideri Molla Hebatullah Akhundzada'yı Afganistan'daki kız okullarını yeniden açmaya ikna etmek olduğu yönünde spekülasyonlar var.

Kaynak: TEVHİDHABER