Katar'dan Mescid-i Aksa 've Suriye Açıklması

Katar'dan Mescid-i Aksa 've Suriye Açıklması

Katar Başbakanı: Mescid-i Aksa'yı kaybedersek Filistin meselesinin hiçbir değeri kalmaz

Katar Başbakanı, Filistinlileri ve onların istikrarını desteklemenin Doha'nın önceliklerinin başında geldiğini vurguladı.

Arabi 21'in haberine göre Katar Başbakanı Mohammad bin Abdulrahman Al Sani , ülkesinin televizyonuna verdiği röportajda Doha'nın mübarek Ramazan ayında Filistin topraklarında tansiyonun tırmanmasını engellemeye çalıştığını söyledi.

İsrail'in Ramazan ayında Kudüs'te yaptığı ihlaller, Mescid-i Aksa'nın tarihi konumunu değiştirmek için yeni bir gerçeklik dayatarak tehlikeli bir uyarıdır ve bu kabul edilemez dedi

Katar Başbakanı, İsrail'in bu tavrına Arap ve İslam ülkelerinin sessiz kalması ve Mescid-i Aksa'yı kaybetmemiz halinde Filistin meselesinin artık bir kıymetinin kalmayacağını vurguladı.

Siyonist rejim askerlerinin Mescid-i Aksa'daki Kabli camisinde ibadet edenlere yönelik saldırı ve tacizini barbarca ve taciz edici bir eylem olarak nitelendirdi.

Bu Katarlı yetkili, Mescid-i Aksa'daki ihlaller ve şiddet konusunda dünyanın ikili bir yaklaşıma sahip olduğunu vurguladı.

AL SANİ'NİN SURİYE REJİMİNİN ARAP BİRLİĞİ'NE GERİ DÖNÜŞÜNE DAİR AÇIKLMA YAPTI

Suudi Arabistan'da Suriye'nin Arap Birliği'ne geri dönüşünün görüşülmesi konusuna değinen Sani : "Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşü hakkındaki söylentiler sadece spekülasyondur bu kararın alınmasına neden olan etkenler hala geçerlidir ve bizim tutumumuz değişmemiştir " dedi

Kaynak: TEVHİDHABER