Katar Emiri'nden Yunanistan Çıkışı

Katar Emiri'nden Yunanistan Çıkışı

Katar Emiri Yunanistan’a yaptığı yatırımların bloke edilmesine fıkraya benzetmesi yaptı

Yunanistan’ın Zakinthos, Kerkira ve Oksia adalarına yönelik yatırım planlarının “bloke edilmesi” Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife El Thani’yi öfkelendirdi.
Katar Emiri’ne ait Al Rayan Grubu’nun yatırım planları, Yunanistan’da satın alınan gayrimenkullerle ilgili devam eden hukuki süreçler nedeniyle bir türlü ilerleyemiyor.
Real News gazetesinin haberine göre Katar Emiri ardı ardına çıkan sorunlar nedeniyle oldukça öfkelenmişe benziyor. Son olarak Zakinthos Batığı (Navagio tis Zakinthou) ile ilgili davaya kamunun müdahalesi ve davanın ertelenmesi sonrası yakın kurmaylarına konuşan Katar Emiri “Yunanistan’ın Katar’a karşı düşmanca tutumundan” dem vurdu.
Azınlıkça’da yer alan habere göre Al Thani’nin ayrıca “bu kadar fakir bir ülke, yatırımları desteklemek yerine neden yatırımcıları kovmak için elinden geleni yapıyor?” diye sitem ettiği ve yakın mesai arkadaşlarına “Yunanistan’a yatırım yapmanın fıkradan bir farkı olmadığını” söylediği kaydediliyor.
Real News gazetesi Katar’ın ülkede faaliyet gösteren Yunan şirketleri “bloke ederek” Atina’ya güçlü bir mesaj göndermeye hazırlandığını yazıyor. Bugün için Katar’da faaliyet gösteren ve binlerde Yunanlı çalışana sahip 180’in üzerindeki Yunan şirketinin gelecekte Katar’da iş almaları engellenebilir. Gazeteye konuşan Emir Al Thani’nin kurmayı “Eğer Katar’daki Yunan çalışanlarının ikamet izinleri yenilenmezse, ülkelerine geri dönmek zorunda kalacaklar” diyor.
BAŞKA ÜLKELERE YÖNELİNECEK
Zakinthos’ta gayrimenkul alan Katarlı Pimana A.Ş. ise planladıkları yatırımların yapılmaması için farklı entrikalara başvurulduğunu düşünüyor.
Şirket yetkilileri gazeteye yaptıkları açıklamalarda “Bu ülkede (Yunanistan’da) dünyanın dört bir yanında yatırımları bulunan dost bir ülkenin devlet kurumunun, Zakinthos’un en düşük bölgesine gelip milyonlarca euro ödeyerek kiliseye veya vatandaşlara ait malvarlıklarını ayaklar altına almaya çalıştığına inanan hükümet ve devlet yetkilileri var” diye konuşuyor.
Son olarak yaşananların Arap dünyasında dikkate alınacağını ve Türkiye gibi başka ülkelerin yatırımlar için tercih edileceği konusunda da uyarıda bulunuyorlar.