Katar Bazı Hamas Üyelerinin Ülkeyi Terk Etmesini İstesdi

Katar Bazı Hamas Üyelerinin Ülkeyi Terk Etmesini İstesdi

El-Meyadin'de yer alan habere göre Katar, Hamas liderliğine, Doha'yı terk etmelerini istedikleri Hamas yetkililerinin isimlerinin yazdığı bir liste verdi.

El-Meyadin'de yer alan habere göre Katar, Hamas liderliğine, Doha'yı terk etmelerini istedikleri Hamas yetkililerinin isimlerinin yazdığı bir liste verdi. Meyadin, listede yer alan Hamas yetkililerinin Batı Şeria ile bağları sürdürenler olduğunu belirtti.

Bu kararın dış baskılar sonucu alındığını ve bu durumdan üzüntü duyduklarını ifade eden Katarlı yetkililer, listede yer alan isimlerin Hamas’ın Batı Şeria’daki liderleriyle irtibatı sağlayan isimler olduklarını duyurdu.

Habere göre, Hamas’ın üst düzey yetkilileriyle görüşen Katar temsilcileri, ülkeyi terk etmelerini istedikleri isimlerin listesini verdi.

Katarlı yetkililer Hamas üyeleriyle yaptıkları görüşmede bu listenin ilk liste olduğunu ve söz konusu isimlerin İsrail zindanlarındaki esirlerin sorgulanması sırasında ortaya çıktığını öne sürdüler.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Trump ve Arap liderlerinin katılımıyla toplanan Riyad Zirvesi’nde Hamas ‘terör örgütü’ olarak adlandırılmıştı.

 

Kaynak : Kudüs Günü